Exsitecs Traineeprogram 2024

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som minskar administration och förenklar beslutsfattande, såsom affärssystem, beslutsstöd, e-handel och verksamhetsspecifika webbapplikationer. Tillsammans med våra kunder skapar vi digitala lösningar som förbättrar deras verksamhet och gör skillnad på riktigt.

Exsitecs Traineeprogram pågår under sex månader och är ett av Sveriges roligaste och största traineeprogram inom tech. En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

Våra inriktningar:

Inriktning IT-konsult
Traineeprogrammet ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik IT-konsult. Under sex månader blandas teori med praktik inom våra fyra områden. Du får en gedigen grund inom alla områden, samt möjligheten att djupdyka och specialisera dig i det område som intresserar dig.

  • Insikt - här hjälper du våra kunder att få bättre insikt i sin verksamhet med hjälp av att visualisera data genom system som Qlik, PowerBi och Planacy.
  • ERP - här jobbar du med att förbättra våra kunders kärnprocesser genom införande av marknadsledande affärssystem såsom Visma och Medius.
  • Applikation och integrationsutveckling - här jobbar du med utveckling och implementering av skräddarsydda lösningar för webbapplikationer, integrationer, drift och säkerhet.
  • Digitala affärer - här hjälper du våra kunder med implementation, utveckling och strategi inom e-handel, CRM och digital marknadsföring.

Under traineeprogrammet deltar du i projekt med olika kollegor där du snabbt bygger dig ett kontaktnät över hela Exsitec. Förutom kundprojekt, mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen och får möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Upplägg
Programmet är indelat i tre huvudblock, vart och ett med sina unika fokusområden.

Block 1
Under första blocket sätter vi ramverket för hela programmet. Detta block är dedikerat till att lära känna både företaget och varandra. Vi introducerar deltagarna till vårt erbjudande och bjuder in talare som belyser företagets kultur, värdegrund och marknadsposition. Vi går igenom grundläggande projektledning och belyser praktiska exempel på arbete genom att gå igenom ett verkligt kundcase.

Block 2
Fokuserar på att ge deltagarna djupare inblick i konsultrollen. Vi utforskar våra interna verktyg som hjälper konsulterna att leverera en hög kvalitet mot leverans och support mot våra kunder. Vi kommer också att beröra ämnen som insiderinformation och en kort introduktion till fusioner och förvärv. Blocket avslutas med en möjlighet för deltagarna att genomföra och presentera egna programmets case-övning.

Block 3
Under block 3, som äger rum under vecka 47 och 48, tar deltagarna ut ur deras bekvämlighetszon genom ett Nordiskt utbyte. En del av deltagarna kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med kollegor från Norge, vilket kommer att ge dem en bredare förståelse för företagets verksamhet i stort. För resterande traineer ges möjligheten att rikta in sig ett av fyra specialistområden.

Programinformation

Ansök senast

31 maj 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Utbildning inom civilingenjör, civilekonom eller systemvetare

Utland

Nej

Kontaktperson

Linn Alvin, linn.alvin@exsitec.se

Ansökan

Intresseanmälan länk för 2024 – https://link.traineeguiden.se/454tGBO

Startsidan

https://www.exsitec.se/karriar/traineeprogram

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer