Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Digitalization trainee program

SSAB har varit i stålbranschen i mer än 140 år. Vi är stolta över våra starka nordiska rötter, och lika stolta över vår starka globala närvaro. Vi har produktionsanläggningar på våra hemmamarknader – Norden och Nordamerika.

Med cirka 15 000 medarbetare är vi världsledande när det gäller hållbarhet och revolutionerar hela vår industri genom att skapa fossilfritt stål. Det är något som världen aldrig sett tidigare och vi blir det första stålbolaget som levererar detta redan 2026. Skälet är enkelt och självklart, vi är en del världsgemenskapen och vill möta en framtid som är hållbar både för oss och framtida generationer. Därför har vi som ambition att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen från den egna verksamheten redan kring 2030.

Traineeprogrammet har tre befattningar där vi söker följande kompetenser:

  • Generell kompetens inom utveckling och ledning (t.ex. projektledning, förändringsarbete, service delivery, arkitektur).
  • Kompetens inom domän- och applikationsutveckling (t.ex. uppgradering och hantering av SSABs affärssystem, applikationshantering av de nya digitala applikationerna).
  • Specifika tekniska färdigheter relaterade till utveckling: (t.ex. datavetenskap, statistik/ekonomi, utvecklare).

Programmet pågår under 12 månader. Varje trainee kommer att tilldelas en fast tjänst under traineeperioden. Mentorskapet kommer att fortsätta i två år efter avslutat program. Utöver detta kommer alla trainees ingå i ett mentorskapsprogram som fortsätter två år efter formellt avslutat traineeprogram.

Utbildning och personliga egenskaper:

  • Nyutexaminerad eller på väg att ta examen från universitet med masterexamen (inom till exempel datavetenskap, företagsekonomi, nationalekonomi, statistik/ekonometri osv.). Nyutexaminerad: Max 6–12 månader sedan examen. På väg att ta examen: slutförd kandidatexamen och förväntas ta masterexamen inom 6–12 månader.
  • Förmåga att strukturera komplexa situationer och problem med ett lösningsorienterat tillvägagångssätt.
  • Intresserad av digital innovation. Intresse för och förmåga att förstå potentialen i ny teknik.
  • Nyfiken och med kunskapstörstande.
  • Förmåga att kommunicera, interagera och bygga ett nätverk inom SSAB.
  • Intresse för stål och tillverkningsindustrin.

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2022

Tillträde

Våren 2023

Utbildning

Nyutexaminerad eller på väg att ta examen från universitet med masterexamen (inom datavetenskap, företagsekonomi, nationalekonomi, statistik/ekonometri eller liknande)

Utland

Ja, delvis.

Kontaktperson

employer.branding@ssab.com

Ansökan

Mer information

Startsidan

https://www.ssab.com/sv-se/ssab-koncern/karriar/arbeta-pa-ssab/young-professionals/digitalization-trainee-program

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer