head_traineeguiden_utext.gif
logga1_större.png

Trafikverkets Traineeprogram

Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Just nu är vi ca 10 000 medarbetare som är med och utvecklar Sveriges största infrastrukturprojekt och vi finns över hela landet. Transportsystemet digitaliseras i snabb takt och kommer inom en nära framtid vara platsen för en rad omvälvande och spännande teknikskiften. Exempelvis kommer ett uppkopplat vägnät och den nya digitaliserade järnvägen innebära behov av nya innovativa lösningar på utmaningar som vi ännu inte känner till.

Trafikverkets traineeprogram har fokus på digitalisering av transportsystemet. Framtiden är digital och då krävs det att transportsystemet och Trafikverkets verksamhet hänger med på samhällets digitaliseringsresa. Traineeprogrammet är ett led i att stärka arbetet med den digitala transformationen, klara teknikomställningen och möjliggöra för en mer datadriven organisation.

Om traineeprogrammet
Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Som trainee rustas du i förändrings- och projektledning och får en fördjupad kunskap om den digitala transformation Trafikverket står inför.

Verksamhetens behov och dina intressen styr innehållet
Traineeprogrammet har både gemensamma och individuella inslag:

  • Den gemensamma delen består av en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick över Trafikverkets verksamhet. Flera externa och interna studiebesök anordnas och ni kommer även att få arbeta med verksamhetsnära case – med koppling mot digitaliseringsfrågor.
  • Den individuella delen innehåller en personlig utvecklingsplan som utformas av dig, din chef och din handledare. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig.

På våra karriärsidor kan du läsa mer om traineeprogrammet, se länk till höger.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Öppnar januari 2025

Tillträde

Hösten 2025

Utbildning

Se respektive annons

Utland

Nej

Kontaktperson

Annica Thomsson, 010-123 53 92, annica.thomsson@trafikverket.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://link.traineeguiden.se/36Wk0Ai

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer