
Lighthouse traineeprogram
Lighthouse är ett nationellt kompetenscentrum för forskning och innovation inom sjöfarten och en neutral plattform för samarbete och kunskapsutbyte för en konkurrenskraftig hållbar sjöfart. Lighthouse samlar akademi och näring som ligger i framkant och genom att vara en nationell kunskapsnod inom sjöfartsforskning- och innovation bidrar Lighthouse till att lösa samhällsutmaningar, öka sjöfartens hållbarhet och Sveriges konkurrenskraft.
Du som traineerna kommer att ges en unik möjlighet att få ett brett perspektiv på hela sjöfartsnäringen och en möjlighet att få testa på olika uppgifter och företag som är tillgängliga för deras framtida karriärval. Varje trainee kommer att arbeta hos tre eller fyra olika arbetsgivare inom olika delar av sjöfartsnäringen. Som Lighthouse-trainee kommer du inte bara få möjligheten att arbeta med relevanta uppgifter i framgångsrika sjöfartsorganisationer i Sverige, om möjligt kommer även utlandsperiod att erbjudas.
För att säkerställa att traineeprogrammet är anpassat för respektive trainee uppmanas varje trainee att göra ett urval bland de deltagande företagen och organisationerna. Målet är att ge en så bred erfarenhet och ett så brett nätverk som möjligt efter slutfört traineeprogram och samtidigt använda respektive trainees kompetens på bästa sätt. Det slutliga traineeprogrammet fastställs av programmets styrgrupp med hänsyn till traineens och arbetsgivarens behov samt traineeprogrammets syfte.
Vi söker efter talanger som har förmåga, ambition och självförtroende att bli potentiella framtida ledare inom den maritima sektorn. För att få ut bästa möjliga av traineeprogrammet måste utvalda kandidater vara tillräckligt flexibla för att hantera förändrade miljöer och samtidigt tillräckligt strukturerade för att arbeta självständigt.
Krav:
- Intresse för sjöfart och ser en framtid inom svensk maritim och/eller marin sektor
- Master of Science in Naval Architecture eller annan relevant teknisk mastersutbildning i Sverige, så som exempelvis System, styrning och mekatronik (Systems, control and mechatronics), Elkraftteknik (Electric Power Engineering), Tillämpad mekanik (Applied Mechanics) eller liknande.
- Utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift
- Max ett års arbetslivserfarenhet efter examen
- God kommunikationsförmåga med förmågan att nätverka och bygga relationer
Meriterande:
- Internationell erfarenhet
- Goda betyg
- ”Fikasvenska”- dvs tillräckliga svenskkunskaper för att kunna delta i sociala sammanhang
- Ytterligare kunskaper i språk utöver svenska och engelska
- Ledarskapserfarenhet
- Erfarenhet från föreningsliv eller kåraktiviteter
- Svensk grundutbildning
Ansökningsprocess
Vill du bli vår nästa Lighthouse trainee? Ansökan till traineeprogrammet 2023/2024 är öppen från den 15 december 2022 till 31 januari 2023.
Ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Betygsutdrag och planerat examensdatum
- Rekommendationsbrev (specifikt för denna ansökning)
Tillse att din ansökan visar hur du möter våra krav på kvalifikationer. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Ansökningskommittén kommer plocka ut ett antal sökande för intervju och presenterar sedan sina förslag för beslut av styrgruppen som består av ledningsrepresentanter för de deltagande företagen och organisationerna.
Ansökan skickas till info@lighthouse.nu märkt ”Ansökan Lighthouse traineeprogram 2023/2024".
Programinformation
Ansök senast
15 december 2022 - 31 januari 2023
Tillträde
1 september 2023
Utbildning
Civilingenjör i sjöarkitektur eller relevant mastersutbildning som t.ex. system, styrning och mekatronik, elkraftteknik eller tillämpad mekanik
Utland
Ja, delvis, hos vissa företag
Kontaktperson
Caroline Ferning, 072-177 89 65
Ansökan
Startsidan
https://lighthouse.nu/sv/verksamhet/traineeprogram