Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Implema header.png

Frågor och svar om Implema

Här får du svar på de vanligaste frågorna som kommer in till Implema:

 1. Hur långt är ert Traineeprogram?
  Det är ungefär ett halvår långt. År 2022 program kommer att börja i juni och pågå till ungefär november.
   
 2. Hur ser upplägget för programmet ut?
  Traineeprogrammet är uppdelat i två delar. Första delen är gemensam för samtliga traineer (oavsett inriktning), där man introduceras till Implemas företagskultur, projektmetodik och konsultmannaskap. Andra delen av programmet är då man fördjupar sig inom sitt eget specialistområde genom mentorstödd utbildning i kombination med självstudier och praktikfall.
   
 3. Jag undrar vad det är för projekt man kan komma att få jobba med som trainee och vad man rent praktiskt kan få göra under programmet?
  Under traineeprogrammet så får man jobba med interna praktikfall tillsammans med ens traineekollegor. Efter traineeprogrammet får man börja jobba på kundprojekt (i vissa fall kan detta även ske parallellt med traineeprogrammet). De första kundkontakterna man får är oftast i gemenskap med ens mentor eller mer seniora kollegor.
   
 4. Ni nämnde att man som trainee kan börja jobba i projekt redan tidigt under programmet, hur skulle dessa kunna se ut?
  Alla traineer har varsin mentor och i de fall man börjar i projekt redan under traineeprogrammet så följer man oftast med på sin mentors pågående projekt. På så sätt kan man vara med för att se och lära och vidare ta sig an uppgifter tillsammans med sin mentor.


Läs mer på Implemas programsida: 
https://www.traineeguiden.se/trainee-program/implemas-traineeprogram

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer