Implema header.png

Frågor och svar om Implema

Här får du svar på de vanligaste frågorna som kommer in till Implema:

  1. Hur långt är ert Traineeprogram?
    Det är ungefär ett halvår långt. År 2022 program kommer att börja i juni och pågå till ungefär november.
     
  2. Hur ser upplägget för programmet ut?
    Traineeprogrammet är uppdelat i två delar. Första delen är gemensam för samtliga traineer (oavsett inriktning), där man introduceras till Implemas företagskultur, projektmetodik och konsultmannaskap. Andra delen av programmet är då man fördjupar sig inom sitt eget specialistområde genom mentorstödd utbildning i kombination med självstudier och praktikfall.
     
  3. Jag undrar vad det är för projekt man kan komma att få jobba med som trainee och vad man rent praktiskt kan få göra under programmet?
    Under traineeprogrammet så får man jobba med interna praktikfall tillsammans med ens traineekollegor. Efter traineeprogrammet får man börja jobba på kundprojekt (i vissa fall kan detta även ske parallellt med traineeprogrammet). De första kundkontakterna man får är oftast i gemenskap med ens mentor eller mer seniora kollegor.
     
  4. Ni nämnde att man som trainee kan börja jobba i projekt redan tidigt under programmet, hur skulle dessa kunna se ut?
    Alla traineer har varsin mentor och i de fall man börjar i projekt redan under traineeprogrammet så följer man oftast med på sin mentors pågående projekt. På så sätt kan man vara med för att se och lära och vidare ta sig an uppgifter tillsammans med sin mentor.


Läs mer på Implemas programsida: 
https://www.traineeguiden.se/trainee-program/implemas-traineeprogram

TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer