Capgemini header.png

Frågor och svar om Capgemini

  1. Hur ser upplägget för programmet ut?
    Ignite-programmet löper under 18 månader och i början läggs det stor vikt vid onboarding, lära känna Capgemini och Ignite. Vi jobbar också aktivt med att alla Ignite-konsulter ska få komma ut på ett existerande uppdrag så snart som möjligt. Du kommer att få delta i skräddarsydda utbildningar anpassade till ditt intresseområde och även delta i, för programmet gemensamma, utbildningar i bland annat Sales & Delivery, Communication & Collaboration och Presentation Skills. Allt för att ge dig möjligheten att vid programmets slut vara en fullfjädrad konsult.
     
  2. Har ni några specifika kriterier på utbildning?
    Vi har inga uttalade kriterier som sådana för att få en plats på Ignite-programmet. Allt beror på dina intresseområden och om det du studerat går att matcha med det som efterfrågas i någon av de olika strömmarna som går att söka.
     
  3. Om man är intresserad av att söka ert traineeprogram hur går man tillväga? Vad kan man själv göra för att öka sina chanser att kandidera om en plats på programmet?
    Du kan söka till Ignite-programmet antingen genom Traineeguiden eller via Capgeminis hemsida. Ett tips till din ansökan är att tydligt motivera ditt val av spår i ett personligt brev, alltså varför det spår du söker är intressant för dig! Glöm heller inte att ange i ditt CV om du på fritiden sysslar med något som kan vara relevant för programmet/Capgemini.
     
  4. Nu rekryterar ni för ingång i feb 2022 eller sept 2022?
    Nu rekryterar vi för ingång i februari 2022, men precis som du nämner brukar vi även ha ett intag i september. Ansökan för intaget i februari är öppen nu fram till 31 oktober, och ansökan till september brukar vanligtvis öppna i månadsskiftet januari/februari.
     
  5. Jag undrar lite kring vad för kunduppdrag det kan handla om? Är det länge man kan få "sitta på bänken" mellan uppdrag? Ni nämnde även att ni har en bred kundbas, kan ni inte ge några exempel på kunder ni har? Undrar också om man ska välja ett visst håll eller om det är möjligt att arbeta både åt business hållet och även IT/utvecklare, mer som "spindeln i nätet"? Tycker det är roligt att kunna förstå helheten och arbeta med ledning samtidigt som man kan arbeta inom ett utvecklingsteam!
    De allra flesta av våra Ignite-konsulter kommer ut i uppdrag redan efter några veckor och det är inte ofta vi har konsulter på bänken, varken inom vårt traineeprogram eller ute i organisationen i allmänhet. De flesta av våra kunder är stora, internationella bolag och vi jobbar mot alla branscher, även den offentliga. När du ansöker till programmet måste du välja ett spår och sedan följa det under programmets gång. Sedan är utvecklingsmöjligheterna på Capgemini oändliga!
     
  6. Min fråga är, vilka tekniska program och programmeringsspråk är fördelaktiga för att gå Ignite-programmet?
    Vi är öppna för det mesta gällande teknik och programmeringsspråk. Det viktigaste är inte alltid exakt vilka programmeringsspråk du kan i dagsläget, utan det viktigaste är snarare att du har ett intresse för programmering och IT. Sannolikheten är sedan mycket hög att Ignite-programmet kommer kunna erbjuda dig utvecklingsmöjligheter inom något som du är intresserad av.
     

Läs mer på Capgeminis programsida: 
https://www.traineeguiden.se/trainee-program/ignite-graduate-program

TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer