Bring header.png

Frågor och svar om Bring

Här får du svar på de vanligaste frågorna som kommer in till Bring:

  1. Vilka profiler söker ni?
    Vi har många olika avdelningar och erbjuder många olika placeringar och därför söker vi också efter personer med olika bakgrund. Vi söker främst dig som har utbildning inom områden som teknik, ekonomi, logistik, strategi, affärsutveckling, miljö och CSR. Vi är med andra ord väldigt öppna så länge du kommer att ha en masterexamen innan uppstart i september 2022.
     
  2. Vad kan jag arbeta med under traineeprogrammet?
    Det finns många olika positioner du kan ha under dina placeringar. Bland annat kan du välja att arbeta med uppgifter inom analys (kund, marknad, konkurrent, lönsamhet, etc.), miljö, HR/organisationsutveckling, affärsutveckling, logistik, marknadskampanjer, marknadsutveckling, produktutveckling, projektledning, strategi eller ekonomi.
     
  3. Var jobbar man någonstans?
    Alla nya traineer utgår under de 6 första månaderna från Oslo. Efter den första placeringen är du fri att välja placering 2 och 3 i Sverige, Norge eller Danmark. Oftast utgår man från någon av huvudstäderna men beroende på projekt kan delar av tiden spenderas i en annan stad inom landet. Varje placering är mellan 6-8 månader.
     
  4. Hur ser rekryteringsprocessen ut och hur många har ni tänkt anställa?
    Rekryteringsprocessen startar med att vi läser igenom alla ansökningar. Därefter väljs ca. 200 kandidater ut för att genomföra ämnestester. Utifrån resultaten av testerna blir 42 kandidater inbjudna till vårt huvudkontor i Oslo för rekryteringsdagar med caselösning och för att lära mer om koncernen. Därefter väljs 21 kandidater ut till en motivationsintervju och genomgång av personlighetstest. I sista steget kontaktas referenser innan ett jobberbjudande skickas ut. Tanken är att anställa cirka 9 traineer för år 2022.
     
  5. Vad har ni för tips inför ansökningsprocessen?
    För det första är det viktigt att skicka in en komplett ansökan innan senast den 24 oktober genom vår ansökningsportal. Ett tips när det gäller att fylla i ansökan är att svara konkret på de frågorna vi ställer i ansökningsportalen, var gärna koncis. Glöm heller inte att inkludera engagemang utanför studierna i din ansökan så som jobb, studentaktiviteter, sport och liknande. Slutligen, om du kommer vidare i ansökningsprocessen så är det bästa tipset att vara dig själv. 
     

Läs mer på Brings programsida: 
https://www.traineeguiden.se/trainee-program/koncerntrainee-1