Traineeprogrammet Familjen Helsingborg

Vi är en politisk samarbetsorganisation som består av elva kommuner. Vi lever i en rörlig region där kommungränser blir mindre viktiga och vi står inför många utmaningar som en enskild kommun inte kan lösa själv, utan som kräver samverkan. Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag. Vår största tillgång är att vi är så olika, men ändå så lika. Här finns verkligen något för alla.Vår gemensamma vision är att vi ska upplevas som en sammanhängande stad och vara en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner.

Om Traineeprogrammet
Vi i Familjen Helsingborg spår en spännande framtid och sätter utveckling i fokus. Hos oss arbetar du med kvalificerade uppdrag samtidigt som du får personlig utveckling och ett brett nätverk.

Som trainee i Familjen Helsingborg kommer du att få värdefulla utbildningsdagar inom projektledning, presentationsteknik och samtalsteknik för att utveckla ditt ledarskap. Som trainee besöker du även gemensamma konferenser och genomgår teamträning. Tillsammans med dina traineekollegor kommer du att få träffa ledning, politiker och specialister på studiebesök i Familjen Helsingborgs kommuner och därmed fördjupa dina kunskaper i offentlig sektor.

Traineeprogrammet pågår under 12 månader och du blir tillsvidareanställd i en utav kommunerna i Familjen Helsingborg. Utbildning och breddning står för 25% av din arbetstid under programmet.

Bli en del av ett nytänkande team
Som trainee i Familjen Helsingborg driver du ett projekt tillsammans med dina traineekollegor på 10% av arbetstiden. Du kommer att arbeta i en dynamisk grupp då traineerna har olika utbildningsbakgrunder. Ni får utbildning i gruppdynamik och projektledning för att ni ska bli ett så effektivt team som möjligt. Vi värdesätter kreativa och nytänkande idéer för att utveckla vårt samarbete inom Familjen Helsingborg.

Breddning
Under traineeprogrammet arbetar du i en kommun eller kommunalt bolag, ett halvår in i programmet genomför du en breddning i en annan kommun. Breddningen ger nya perspektiv, kunskaper och kontakter. På båda arbetsplatserna kommer du att ha en handledare som har löpande avstämningar med dig.

Certified

Programinformation

Ansök senast

15 mars 2019

Tillträde

1 september 2019

Utbildning

Ingenjör, Ekonomi, Systemvetare/IT, Jurist, Sjuksköterska, HR

Utland

Nej

Kontaktperson

Anna Rydberg, 042 – 10 35 26, anna.rydberg@familjenhelsingborg.se

Ansökan

https://bit.ly/2VXrk4j

Startsidan

http://www.traineeprogrammet.se

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer