Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Traineeprogrammet 2020

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om Traineeprogrammet 2020:
När världens stålindustri behöver mer av klimateffektiva och högförädlade järnmalmsprodukter växer också LKAB:s behov av engagerade, nytänkande och ansvarstagande medarbetare. Företagets traineeprogram är en del i vårt arbete att säkra det framtida kompetensbehovet. Som trainee hos oss får du en unik möjlighet att vara delaktig i en spännande förändringsresa att utveckla nästa generations LKAB, där våra medarbetare står i centrum.

Traineeprogrammet startar i september 2020 och pågår till maj 2021 och genomförs med placering i Kiruna, Malmberget eller Svappavaara. Som trainee hos oss erbjuds du en tillsvidareanställning och en tänkt placering i någon av våra verksamheter. Programmet inleds med arbetspraktik och utbildning där du får en fördjupad inblick i företagets olika delar från gruva till hamn. Du får en egen mentor och under programmets gång får du möta olika människor, arbetsplatser och varierande arbetsuppgifter, samt får en förståelse för den kultur som finns i företaget och hur alla roller hänger ihop. Besök vid någon av våra utlandsverksamheter ingår också.

Vem vi söker:
Du har en universitets- eller högskoleexamen som inte är äldre än två år med en teknisk inriktning. För inriktningar, se faktarutan till höger.

Mer om LKAB:
LKAB är ett av Sveriges äldsta industriföretag och har under mer än ett sekel varit en viktig kugge i svensk exportindustri och industriell utveckling. Våra pågående utvecklingsprogram HYBRIT med målet att skapa en fossilfri värdekedja från gruva till färdigt stål, SUM (Sustainable Underground Mining) för att skapa en ny världsstandard för underjordsbrytning på stora djup, ReeMAP för utvinning av fosfor och sällsynta jordartsmetaller är konkreta exempel på hur våra investeringar kan leda till betydande bidrag till en hållbar utveckling.

Certified

Programinformation

Ansök senast

7 april 2020

Tillträde

1 september 2020

Utbildning

Teknisk inriktning inom industriell ekonomi, samhällsbyggnad, väg och vatten, data science, kvalitet, mineral-, kemi-, energi-, förbrännings- material-, maskin-, underhålls- eller miljöteknik

Utland

Utlandsbesök till någon av våra utlandsverksamheter

Kontaktperson

HR Business Partner Madeleine Björkman, 010-144 56 37 eller madeleine.bjorkman@lkab.com

Ansökan

https://www.lkab.com/sv/karriar/lediga-jobb/lediga-jobb-fran-talentlink/jobbsidor/LKAB02751/

Startsidan

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer