Traineeprogram Polisens IT

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens it-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Traineeprogrammet startar 2 september 2019 och pågår på heltid sex månader – därefter fortsätter din anställning inom it-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet.

Aktuella traineeroller: Systemutvecklare, Systemutvecklare mobilitet, UX-designer, Teknikspecialister, Informationssäkerhetsspecialister.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med de andra i traineegruppen. Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll.

Syftet med vårt traineeprogram är att:

  • erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet
  • bygga nätverk mellan dig och övriga traineer och medarbetare
  • stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom Polisens IT

Vi vill att du:

  • har examen inom it/data från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola.
  • Din examen ska vara klar senast 2 september 2019 och får vara högst två år gammal när du ansöker.

Tidplan för rekryteringsprocessen:
Vecka 5: Ett första urval görs, om du går vidare till nästa steg mailas inbjudan ut till rekryteringsdagen
Torsdag 14 februari kl 8.00-11.30: Rekryteringsdag (informationsmöte, mingel med medarbetare, speedintervjuer) på Kungsholmen, Stockholm.
Vecka 8: Urval 2 görs – inbjudan till djupintervjuer skickas ut.
Vecka 8-10: Djupintervjuer.
Slutligt val görs efter alla djupintervjuer – därefter sker säkerhetsprövning för slutkandidater.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap samt goda kunskaper i svenska. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Programinformation

Ansök senast

23 januari 2019

Tillträde

2 september 2019

Utbildning

Examen inom it/data från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola.

Utland

Ja - studiebesök

Kontaktperson

Åsa Månsson, student.it-avdelningen@polisen.se, 010 - 564 16 84

Ansökan

https://polisen.se/om-polisen/jobba-inom-polisen/for-dig-som-ar-student/

Startsidan

https://polisen.se/om-polisen/jobba-inom-polisen/jobba-pa-it-avdelningen/

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer