Trainee inom Java

Vill du bli en av Sveriges vassaste Java-utvecklare? Jordbruksverkets IT driver en rad utmanande och intressanta projekt - Vi hoppas att Du tillsammans med ytterligare fem till nio personer vill anta utmaningen att gå vårt femte traineeprogram för att bli en av våra framtida Java-programmerare! 

Jordbruksverkets IT är en stor arbetsplats, här arbetar drygt 200 anställda och konsulter tillsammans i hela systemutvecklings- och driftprocessen, från projektledare till programmerare och infrastrukturtekniker. Vi ligger i framkant när det gäller ny teknik och lägger stor vikt vid programmering, infrastruktur, arkitektur och metoder. Vi har ett teambaserat arbetssätt och vi jobbar agilt enligt scrum och ITIL. 

Om Jordbruksverket 
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1400 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. 

Arbetsuppgifter

Som trainee hos oss får du möjlighet att göra karriär både på djupet och bredden! Du får möjlighet att medverka i arbetet på alla våra enheter. Våra duktiga och engagerade medarbetare håller seminarium, utbildningar och workshops som ger dig en stabil grund för fortsatt avancemang! Vårt traineeprogram pågår under nio månader. Under de sex första månaderna varvas lärarledd utbildning med självstudier och praktik på IT-avdelningen.

De tre sista månaderna ägnas åt verksamhetsförlagd praktik och fördjupningsarbete. Efter genomfört traineeprogram är målet att du fått både praktiska och teoretiska IT-kunskaper och lärt dig arbeta enligt våra metoder, vår arkitektur och vårt arbetssätt, samtidigt som du erhållit en bred kunskap om vår verksamhet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom IT som är högst tre år gammal, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling eller systemarkitektur. Du ser en framtid som programmerare inom Java och Java Script och har intresse för systemdesign och arkitektur. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas krävs att du har ett intresse för IT med ett stort engagemang i det du gör. Du tar initiativ, är kommunikativ och driver såväl vår som din egen utveckling och vill arbeta för långsiktiga förbättringar i vår organisation. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta och bidra till teamets framsteg och leveranser. Eftersom vi samarbetar nära med verksamheten är det viktigt att både förstå och kunna uttrycka sig på svenska. 

Vår förhoppning är att du ska få en ansvarsfull och viktig roll i vår framtida organisation. Du blir en del av en helhet. Rollen erbjuder dig chans till vidareutveckling tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor i en stimulerande miljö. 

Läs mer om Traineeprogrammet och Jordbruksverkets IT här: http://www.jordbruksverket.se/trainee 
Läs de nuvarande Traineernas blogg om sin vardag som Trainee här: http://www.traineebloggen.se/index.php/category/jordbruksverket/

 

Nyfiken? Missa inte vår informationskväll på Jordbruksverkets huvudkontor i Jönköping den 15 mars, där du får veta mer om traineeprogrammet och Jordbruksverkets IT. Anmäl dig via traineemingel@jordbruksverket.se
Du kan även följa informationskvällen live på facebook och chatta med oss https://www.facebook.com/events/2003012540022733/

 

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Visstidsanställning 9 månader
Löneform: Månadslön. 
Arbetstid: Dagtid.  
Tillträde: Tillträde: 2018-09-03
Antal platser: 6-10

 

Programinformation

Ansök senast

26 mars 2018

Tillträde

September 2018

Utbildning

IT, systemvetenskap, systemutveckling, systemarkitektur

Utland

Nej

Kontaktperson

Annethe Worméus, 036 15 58 98, annethe.wormeus@jordbruksverket.se eller Anna Carlsson, 036 15 64 52, anna.carlsson@jordbruksverket.se

Ansökan

http://bit.ly/2sYry0B

Startsidan

http://www.jordbruksverket.se/trainee

Följ oss i sociala media
Bild för hemsidan studentambassadörer.png

ArtikelSök jobbet som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer

TRAINEENYHET2018-01-15, Trainee inom Java startar september 2018 med ansökan senast 25 mars 2018.

Läs mer