Sarek JPG sRGB tv rights 2019.png
images-logos-trafikverket_large.png

Trafikverkets Traineeprogram

Det är Trafikverkets uppgift att planera, bygga och underhålla tiotusentals mil av järnväg, vägar och färjeleder som gör att både människor och företag kan komma närmare varandra. Samtidigt utvecklar vi innovativa lösningar som bidrar till att Sverige uppnår nollvisionen och klimatmålen. Vi har sex regionkontor ute i landet och huvudkontoret ligger i Borlänge. Just nu är vi ca 8 000 och vi ska bli fler i hela landet. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Om traineeprogrammet
Vårt traineeprogram ger dig stora möjligheter att utvecklas och påverka. Vi kan erbjuda dig ett spännande program som under 12 månader ger dig en bred inblick i många av våra verksamhetsområden. Du kommer också att kunna arbeta med några av de mest svåra utmaningar som Sveriges infrastruktur står inför.

Som trainee anställs du för en bestämd tjänst på en given ort. Jämsides med ditt arbete deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter.

Verksamhetens behov och dina intressen styr innehållet
Traineeprogrammet består av två delar – en gemensam del och en individuell del:

  • Den gemensamma delen består av en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick över Trafikverket.
  • Den individuella delen innehåller både en personlig utvecklingsplan och praktik. Praktiken innebär arbetsperioder inom olika verksamhetsområden, där även extern praktik hos några av våra samarbetspartners eller utomlands kan förekomma. Du, din chef och din handledare utformar din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och dina ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Vi har olika krav för olika tjänster och kraven framgår av annonsen. Vid ansökningstillfället, ska alla sökande till en traineetjänst ha en examen som är högst två år gammal och omfattar minst 180 högskolepoäng.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Januari 2020

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

Kraven varierar för de olika tjänsterna. Vilka krav som gäller för respektive tjänst framgår av annonsen vid annonseringstillfället.

Utland

Ja, möjlighet finns

Kontaktperson

Karin Fredriksson, Karin.fredriksson@trafikverket.se

Ansökan

Info kommer senare

Startsidan

http://www.trafikverket.se/trainee

Följ oss i sociala media