Trafikverket Traineeprogram

Vårt traineeprogram ger dig stora möjligheter att utvecklas och påverka. Du kommer också att kunna arbeta med några av de mest svåra utmaningar som Sveriges infrastruktur står inför. Varje år tar vi in ett flertal nyexaminerade studenter till vårt traineeprogram. Vi kan erbjuda dig ett spännande program som under 12 månader ger dig en bred inblick i många av våra verksamhetsområden.

Beskrivning av programmet
Traineeprogrammet ger kunskap, kontakter och stöd.
Som trainee anställs du för en bestämd tjänst på en given ort. Jämsides med ditt arbete deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter.

Syftet med vårt traineeprogram är att
• ge dig bred kunskap om Trafikverkets roll, verksamhetsområden och arbetsmetoder
• bygga nätverk mellan dig, de övriga gruppdeltagarna och andra inom Trafikverket
• stötta din fortsatta yrkesmässiga utveckling

Värdefulla kontakter
Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Trafikverket, något som vi vet att våra tidigare traineer haft stor nytta av efter traineeperiodens slut – inte minst betyder utbytet med de andra i gruppen mycket.

Egen handledare
Varje trainee har en handledare. Handledaren är en erfaren person inom ditt yrke som hjälper dig tillrätta i Trafikverket och är ditt stöd under traineeperioden.

Verksamhetens behov och dina intressen styr innehållet
Traineeprogrammet består av två delar – en gemensam del och en individuell del:

• Den gemensamma delen består av en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick över Trafikverket.

• Den individuella delen innehåller både en personlig utvecklingsplan och praktik. Praktiken innebär arbetsperioder inom olika verksamhetsområden, där även extern praktik hos några av våra samarbetspartners eller utomlands kan förekomma.

Du, din chef och din handledare utformar din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och dina ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Vem kan söka?
Kraven varierar för de olika tjänsterna. Vilka krav som gäller för respektive tjänst framgår av annonsen. För samtliga tjänster gäller dock att alla traineer i Trafikverket, vid ansökningstillfället, ska ha en examen som är högst två år gammal och omfattar minst 180 högskolepoängpoäng (120 högskolepoäng enligt det gamla högskolesystemet).

Certified

Programinformation

Ansök senast

18 februari 2019

Tillträde

September 2019

Utbildning

Kraven varierar för de olika tjänsterna. Vilka krav som gäller för respektive tjänst framgår av annonsen vid annonseringstillfället.

Utland

Ja, möjlighet finns

Kontaktperson

Karin Fredriksson, Karin.fredriksson@trafikverket.se

Ansökan

https://bit.ly/2Rvkx3e

Startsidan

http://www.trafikverket.se/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer