Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Swedavia Traineeprogram

Nu ges du chansen att få utveckla framtidens flygplatser!

​Som trainee hos oss blir du en del av en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3100 medarbetare.

Din tid som trainee på Swedavia
Swedavias traineeprogram startar varje år i september och under tolv månader kommer du att få möjlighet att sätta dig in i hela Swedavias verksamhet. Du kommer att få arbeta med olika arbetsuppgifter och delta i olika projekt för att lära dig vår verksamhet från grunden, men också för att bygga relationer och nätverk. Du driver egna projekt och kommer även att samarbeta med andra i organisationen och med övriga traineer. Programmet kommer att ge dig en bred inblick i verksamheten och våra tio flygplatser. Avdelningen IT – Information management och Miljö kommer ta emot traineer 2020/2021 och du kommer att ha en handledare och en mentor under hela traineeåret.

Trainee på Miljöavdelningen
Klimatfrågan är flygbranschens viktigaste strategiska fråga och är i fokus för Swedavias övergripande arbetet. Swedavias flygplatser kommer att nå målet om noll utsläpp av fossil koldioxid från egen verksamhet under 2020. Swedavia har även ett strategiskt mål om att hela flygplatsverksamheten ska vara fossilfri 2025. Under de närmsta åren kommer Swedavia att kartlägga vilka aktörer det finns på flygplatserna och vad det finns för möjliga åtgärder för dessa att ställa om till fossilfri verksamhet. Vi behöver inkludera alla betydande aktörer på flygplatsen i detta tex vår byggverksamhet, flygbolag och marktjänstbolag.
Miljöavdelningen ingår i koncernenheten Affärsstöd och säkerhet och utgör ett miljöexpertstöd till Swedavias alla tio flygplatser och andra affärsenheter inom Swedavia. Inom avdelningen är vi 12 personer med olika expertområden som tillsammans ansvarar för utvecklingen av det strategiska miljöarbetet.
Huvuduppdraget för traineen kommer att vara att ta fram och påbörja implementeringen av en metodik för ett nytt strategiskt miljömål – Fossilfria Flygplatser 2025. Det handlar mycket om att samarbeta med andra aktörer på våra flygplatser och att säkerställa att dessa tar fram sina klimatberäkningar och startar ett målsatt arbete mot fossilfrihet.

Trainee inom IT - Information Management
Som trainee inom Swedavia IT och Information Management får du möjlighet att vara med och bygga morgondagens digitaliserade flygplatser. Det finns ett stort behov att utveckla analysförmågan på ett sätt som stödjer Swedavias långsiktiga affärsmål. Inom Information Managements arbete ligger det ansvar i att förbereda, transportera, analysera och visualisera data i syftet att följa upp, styra och utveckla vår verksamhet. Vi är 27 personer som levererar utveckling och förvaltning till verksamheten inom områdena Analys, Integration, API och IoT. Vi är en del av Swedavia IT och vi arbetar som den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet. Området är högt prioriterat inom Swedavia med stor betydelse för att nå våra högt satta affärsmål.

Under året som trainee inom Information Management kommer du att arbeta med programutveckling inom alla våra områden. Du får möjlighet att vara involverad i att bygga upp vår framtida systemarkitektur samt arbeta med Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Integration och Internet of Things. Du kommer dessutom att få möjlighet att lära dig det grundläggande hantverket inom dataintegration, datainsamling, analys och rapportering. Utöver det kommer du att vara del inom projekt och uppdrag när det gäller krav och test.

Du

  • När du startar programmet ska du ha en klar tvåårig masterexamen och din examen är högst två år gammal.
  • Du nyfiken och har lätt för att knyta nya kontakter och bygga långsiktiga relationer.
  • Du har en vilja att lära dig nya saker, är flexibel och orädd när det kommer till nya utmaningar.
  • Du är öppen, lyhörd och serviceminded och förstår samspelet mellan teknik och affär.
  • Du tänker som en entreprenör med ett stort intresse av att utveckla verksamheter.

En framtid med Swedavia
Vi på Swedavia bidrar dagligen till Sveriges nationella och internationella tillgänglighet. Vi vill ta del av och fånga framtidens kompetens och söker dig som vill bli en av Swedavia. Med starkt fokus på hållbarhet ser vi att olikheter och mångfald berikar, vi ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som företag.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Mer info kommer senare

Tillträde

Mer info kommer senare

Utbildning

IT, Information management och Miljö

Utland

Nej

Kontaktperson

Fredrik Andersson, 073-8677621, Fredrik.andersson@swedavia.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.swedavia.se/om-swedavia/student/

Följ oss i sociala media