traineeguiden-svevia.png
svevia-logo.png

Sök som trainee och utvecklas som ledare och specialist på väg

Ett traineeprogram på 18 månader – för dig som vill utvecklas som ingenjör och skapa samhällsnytta som ledare och specialist på väg. Ansök i januari och börja i augusti 2019.

Ta nästa karriärsteg som ingenjör
Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar. Genom våra tjänster och produkter får vi samhällsmaskineriet att snurra effektivare. Vi underlättar transporter, får människor att mötas och bidrar till ett mer dynamiskt näringsliv. Detta oavsett om vi bygger landets längsta motorväg, reparerar en betongbro eller plogar vägen till fjällstugan.

Som trainee på Svevia får du det bästa av två världar. Du får möjlighet att göra avtryck på ledningsnivå och i de innovationsprojekt du blir en del av. Samtidigt bidrar du till en praktisk verklighet där konkreta resultat skapas med stora asfaltmaskiner, vassa snöplogar och tonvis med betong.

Som trainee är du med och bidrar till en större helhet där innovation, digitalisering och nyfikenhet är avgörande för vår fortsatta framgång. Tillsammans arbetar vi för att leva upp till våra uppdragsgivares högt ställda förväntningar. Dygnet runt, året om. Som specialist förväntas vi vara bäst på det vi gör. Du med.

Det lilla, stora företaget
Hos oss kommer du att arbeta på det stora företaget, med det lilla företagets fördelar. Med en platt och decentraliserad organisation blir beslutsvägar korta samtidigt som du blir sedd för dina initiativ och framsteg.

Med en inkluderande företagskultur, och en stark värdegrund bygger vi ett företag med engagemang, samarbete och ansvar. Att du står upp för och verkar för ett arbetsklimat som välkomnar alla – ja, det ser vi som en självklarhet. Eftersom Svevia är ett rikstäckande företag som gör konkret nytta från Falsterbo i söder, till Pajala i norr, kan du söka dig tillbaka till dina rötter och fortsätta din karriärresa över hela landet.

Vem är du?
Som trainee på Svevia ska du uppfylla vissa formella krav. För 2020 söker vi dig som är nyutexaminerad civil- eller högskoleingenjör inom väg och vatten, samhällsbyggnad, maskinteknik, logistik, industriell ekonomi eller annan närliggande utbildning. Vi är också intresserade av dig som landskapsingenjör. Du behärskar dessutom svenska språket och har B- körkort.

Oavsett bakgrund och inriktning så brinner du för att leda och arbeta nära människor samtidigt som du har en blick för våra kunders behov och utmaningar.

Traineeprogrammets upplägg
Utifrån din kompetens och dina intressen matchas du redan från starten med en specifik division:

Division Anläggning
Här jobbar du med projekt inom väg och anläggning, från ny- och ombyggnation av vägar och broar till grundläggnings- och markarbeten för bland annat industrier och exploateringsområden. Vi ligger också långt framme vad gäller miljörelaterade uppdrag inom marksanering.

Division Beläggning
Här är du med och levererar hela kedjan inom beläggningsområdet, från sten och asfalt till färdigbelagd och målad väg. Vi har tillverkning av allt från asfalt till vägmarkeringsfärg samtidigt som vi driver egna berg- och grustäkter samt laboratorier.

Division Drift
Division drift är marknadsledande i Sverige inom sitt område; att utföra drift, underhåll och förbättringar av vägnät. Vi arbetar dessutom med parker, grönytor och trafikanordningar. Trafiksäkra och framkomliga vägar är helt avgörande för att hålla Sverige rullande.

Greppa helheten
Även om du från programstarten tillhör en specifik division eller enhet får du många tillfällen att fördjupa dig inom andra delar av Svevia och därmed få grepp om helheten. Efter 12 av programmets 18 månader lotsas du sedan in i skarpa projekt med eget ansvar utifrån din tjänst. Men du är fortfarande en del av traineernas gemenskap och deltar kontinuerligt i olika aktiviteter fram till programmets slut.

En egen mentor
Som stöd under din utvecklingsresa får du både en handledare och en mentor – två personer som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Genom vårt dubbelriktade mentorskap får du dessutom tillfälle att bidra med egen kunskap och erfarenhet.

Att bli trainee inom Svevia innebär också att du bygger ett yrkesnätverk för framtiden. Via olika träffar och samarbeten knyter du starka relationer, ibland för livet. På vägen har vi roligt tillsammans.

Dela väg med oss. Ansök nu!
Så vad väntar du på? Dela väg med oss och ansök idag.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Hösten/Vintern 2019/2020

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

Civil- eller högskoleingenjör inom väg och vatten, samhällsbyggnad, maskinteknik, logistik, industriell ekonomi. Landskapsingenjör.

Utland

Nej

Kontaktperson

Marielle Viberg, marielle.viberg@svevia.se

Ansökan

Startsidan

http://bit.ly/2jagtVB

Följ oss i sociala media