SJ Management Trainee

SJ AB är Sveriges största tågoperatör grundad 1856. Vi knyter ihop städer och regioner. Idag kör vi dagligen 440 tågavgångar med 100 000 resenärer till 160 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder. Därmed skapas möjligheter för människor att bo och arbeta eller studera på olika platser och resa på ett enkelt och hållbart sätt. Alla resor med våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Precis som människors resande förändras vi. På SJ genomför vi nu den största förändringen i vår 160-åriga historia! Resandet ska bli enklare, pålitligare och härligare och kunderna ska få uppleva vår vision "Ett SJ att lita på och längta till!". Detta ger oss på SJ en utmanande vardag och stora utvecklingsmöjligheter! Arbetet har redan gett frukt, till exempel genom att SJ:s app tilldelades Svenska designpriset i oktober 2016.

Rivstarta karriären på ett av Sveriges mest hållbara företag!

Vi söker nu lovande talanger till vårt Traineeprogram med start hösten 2019. Dina arbetsuppgifter är utmanande och stimulerande och från dag ett kommer Du ut i verksamheten på egna uppdrag med målet att efter avslutat Traineeprogram kunna axla en nyckelroll inom koncernen.

SJ för människor närmare varandra. 
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1100 avgångar från 275 stationer. 

Arbetsplatsen:
Du kommer vara placerad på SJs huvudkontor på Vasagatan i centrala Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. På huvudkontoret kommer Du bli kollega med ca 500 andra medarbetare inom olika verksamhetsområden där vi tillsammans arbetar för att erbjuda kunden den bästa tågresan!

Anställningsvillkor:
Tjänsten är en Tillsvidarenställning på heltid och Du erbjuds en konkurrenskraftig lön och möjlighet att ta del av SJs förmånder för anställda.

Som Management Trainee på SJ erbjuds Du: 

  • Möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor på 6-8 avdelningar
  • Introduktionsutbildning för nya chefer som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer
  • Ett skräddarsytt Traineeprogram som Du själv får möjlighet att anpassa
  • Delta på SJs ledarträffar
  • Coachning av tidigare Traineer
  • Driva rekryteringen av efterföljande års Management Trainee
  • Konkurrenskraftig lön
  • Möjlighet att ta del av SJs förmåner för anställda

Vem söker vi?
Du är nyutexaminerad civilingenjör/civilekonom med inriktning logistik, planering eller produktion. För att stämma in i profilen bör Du ha en god analytisk förmåga och ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Från dag ett kommer Du att få stort ansvar och Du behöver därför vara handlingskraftig och ha en hög arbetskapacitet. För att lyckas på SJ krävs att Du har mycket energi, är driven och uthållig, men även ödmjuk. Du behöver kunna samarbeta med många olika yrkesgrupper och inspirera dem till att utvecklas och förbättra sig. Du bör snabbt kunna skifta fokus från att ena dagen vara ute i den operativa verksamheten, till att nästa dag driva strategiska frågor på huvudkontoret. Erfarenhet och prestationer utanför studier samt utlandserfarenhet är meriterande. Självklart är Du flytande på både svenska och engelska i både tal och skrift.

Punktlighet är SJs viktigaste hållbarhetsmål. Alla medarbetare bidrar till att tågen ska vara punktliga och att vi respekterar varandras tid. För att vara en hållbar tågoperatör så vet vi på SJ att mångfald likväl bidrar till SJs affärsnytta. Vi välkomnar dig med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens.

Har Du några frågor så tveka inte att höra av dig eller kom och prata med oss på någon av de mässor vi besöker under våren!

Certified

Programinformation

Ansök senast

Våren 2019

Tillträde

Hösten 2019

Utbildning

Civilingenjör/ekonom

Utland

Nej

Kontaktperson

HR Verksamhetspartner/Programansvarig SJ Traineeprogram: david.lang@sj.se

Ansökan

Info kommer senare

Startsidan

https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj/student.html

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök jobbet som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer