Här söker Sveriges främsta företag sina nya stjärnor
}
TraineeDagen-1400x235px-Kickstarta-Rev.gif

SJ Management Trainee

SJ AB är Sveriges största tågoperatör grundad 1856. Vi knyter ihop städer och regioner. Idag kör vi dagligen 440 tågavgångar med 100 000 resenärer till 160 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder. Därmed skapas möjligheter för människor att bo och arbeta eller studera på olika platser och resa på ett enkelt och hållbart sätt. Alla resor med våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Precis som människors resande förändras vi. På SJ genomför vi nu den största förändringen i vår 160-åriga historia! Resandet ska bli enklare, pålitligare och härligare och kunderna ska få uppleva vår vision "Ett SJ att lita på och längta till!". Detta ger oss på SJ en utmanande vardag och stora utvecklingsmöjligheter! Arbetet har redan gett frukt, till exempel genom att SJ:s app tilldelades Svenska designpriset i oktober 2016.

Nu söker vi vår nästa talang till traineeprogrammet med start hösten 2018.

Vårt erbjudande:
Dina arbetsuppgifter är utmanande och stimulerande och från dag ett kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag med målet att efter avslutat traineeprogram kunna axla en nyckelroll inom en av våra tekniska divisioner.

Som Management Trainee på SJ får du:
Möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor på 6-8 avdelningar
- Introduktionsutbildning för nya chefer som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer
- Ett skräddarsytt traineeprogram som du själv får möjlighet att anpassa
- Delta på SJs ledarträffar
- Coachning av tidigare traineer
- Driva rekryteringen av efterföljande års trainee
- Ett tvåårigt utvecklingsprogram efter avslutat traineeår med mentorskap, nätverk och ledarutveckling.

Du kommer vara placerad på vårt moderna huvudkontor på Vasagatan i centrala Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. Självklart erbjuds du konkurrenskraftig lön och får ta del av SJs förmåner för anställda.

Vi söker:
En nyutexaminerad civilingenjör/civilekonom med inriktning logistik, planering eller produktion. För att stämma in i profilen bör du ha en god analytisk förmåga och ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Från dag ett kommer du att få stort ansvar och du behöver därför vara handlingskraftig och ha en hög arbetskapacitet. För att lyckas på SJ krävs att du har mycket energi, är driven och uthållig men även ödmjuk. Du behöver kunna samarbeta med många olika yrkesgrupper och inspirera dem till att utvecklas och förbättra sig. Du bör kunna skifta fokus och ena dagen vara ute i den operativa verksamheten för att nästa driva strategiska frågor på huvudkontoret. Erfarenhet och prestationer utanför studier samt utlandserfarenhet är meriterande. Självklart är du flytande på både svenska och engelska i både tal och skrift.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Våren 2018

Tillträde

Hösten 2018

Utbildning

Civilingenjör/ekonom

Utland

Nej

Kontaktperson

Management Trainee: Christoffer Dawson, Christoffer.Dawson@sj.se, HR-strateg: Fredrik Carlson, Fredrik.Carlson@sj.se

Ansökan

Info kommer senare

Startsidan

https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj/student.html

Följ oss i sociala media
Bild för hemsidan studentambassadörer.png

ArtikelSök jobbet som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer

SJ

TRAINEENYHET2017-02-28, SJ Management Trainee startar hösten 2018 med ansökan våren 2018.

Läs mer

SJ

TRAINEENYHET2016-11-07, SJ Management Trainee startar augusti-september 2017 med ansökan 26 februari 2017.

Läs mer