SJ Management Trainee

Rivstarta karriären på ett av Sveriges mest hållbara företag!

Visste du att SJ är rankat som ett av Sveriges mest digitala företag? Eller visste du att SJs sajt och app är prisbelönt och att vi bland annat arbetar med att 3D-printa reservdelar till våra fordon, VR-teknik, tågsimulatorer eller chipbiljetter samtidigt som vi skapar Europas smartaste tåg.

SJ kör inte tåg, vi kör människor. Dagligen kör vi 130 000 resenärer fördelat på 1200 miljömärkta avgångar. SJs affärsidé är att erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande samt att socialt, miljöanpassat och ekonomiskt ansvar ska genomsyra verksamheten. Vi är ett framtidstänkande företag och jobbar för att vara en välmående arbetsplats. Vår vision är ett SJ att vara ett SJ att lita på och längta till!

Vi letar efter Sveriges största talang till vårt Management Trainee program med start under hösten 2019. Programmet pågår under 1 år och arbetsuppgifterna är utmanande och stimulerande. Från dag ett kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag. Målet är att Du efter avslutat Traineeprogram är redo att axla en nyckelroll inom koncernen.

Som Management Trainee på SJ erbjuds du:

  • En möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor på 6-8 avdelningar
  • Introduktionsutbildning för nya chefer som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer
  • Ett skräddarsytt programupplägg som du själv har möjlighet att påverka
  • Medverka på SJs ledarmöte med möjlighet att bygga sitt eget nätverk
  • Driva rekryteringen av efterföljande års trainee

Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. Självklart erbjuds du konkurrenskraftig lön och får ta del av SJs förmåner för anställda.

Vilken profil söker vi?
Du är nyutexaminerad civilingenjör med inriktning logistik, planering eller produktion. Särskilt intresserade är vi av dig som har en utbildningsbakgrund inom maskinteknik. För att trivas på SJ bör du ha en god analytisk förmåga, du är prestigelös och kommunikativ. Från dag ett kommer du att få stort ansvar och du behöver därför behövs en god initiativförmåga med hög arbetskapacitet. Du behöver kunna samarbeta med många olika yrkesgrupper och inspirera dem till att utvecklas och förbättra sig. Du bör kunna skifta fokus och ena dagen vara ute i den operativa verksamheten för att nästa dag driva strategiska frågor på huvudkontoret. Erfarenhet och prestationer utanför studierna är meriterande. Det är viktigt att är du talar mycket god svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansök med CV och personligt brev.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till nuvarande trainee Linda Cedrell på Linda.Cedrell@sj.se eller kom och prata med oss på någon av de mässor vi kommer till under våren!

Certified

Programinformation

Ansök senast

Våren 2020

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

Civilingenjör

Utland

Nej

Kontaktperson

Linda Cedrell, linda.cedrell@sj.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj/student.html

Följ oss i sociala media