Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

0t5a2127_medium.png
Siemens-AB.png

Siemens Graduate Program i Solna

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Hur? Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering. Vi förändrar livet på de platser du bor och där du arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också de som har modet att göra verklighet av dem. Vi har också ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030.

Tillsammans är vi ca 360 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av dem! Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett? Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Om programmet
En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 13 månader långa programmet inleds med en introduktion följt av ett antal praktikperioder på olika avdelningar inom Siemens som du själv får möjlighet att vara med att välja. Upplägget under året kommer att anpassas utifrån dina individuella förutsättningar samt behoven i verksamheten. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter i världen.

Du får:

  • Kunskap om företaget, verksamheten och produkterna/tjänsterna
  • Stöd i din personliga utveckling samt möjlighet att bekanta dig med den globala koncernen
  • Bredda din kompetens inom flera områden som du i mycket hög utsträckning själv påverkar
  • Utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap och projektledning
  • Möjligheter till studiebesök både inom Siemens och på andra företag

Vem är du?

  • Du tar examen på masternivå senast hösten 2021 och är i början av din karriär. Din examen ska inte vara äldre än två år
  • Det är också meriterande med erfarenheter av arbete eller studier utomlands
  • Vi söker olika inriktningar till vårt Graduate Program, både Civilingenjör och Civilekonom. Läs mer via länken nedan!

Vad mer behöver jag veta?
Nästa program startar hösten 2021. Vårt huvudkontor ligger i Solna, Arenastaden och det är här du har din fasta placering när du inte gör praktik på andra Siemenskontor. Du blir tillsvidareanställd hos oss på Siemens och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med placering inom utsett affärsområde.

Certified

Programinformation

Ansök senast

21 december 2020 - 24 januari 2021

Tillträde

September 2021

Utbildning

Civilingenjör med inriktning datateknik, programmering, energisystem, teknisk fysik, automation och mekanik

Utland

Delvis

Kontaktperson

Lisa Lundberg, lisa.lundeberg@siemens.com

Ansökan

https://new.siemens.com/se/sv/foretagsinformation/jobb/search-careers/local-programs.html

Startsidan

https://w3.siemens.se/home/se/sv/cc/jobb/Pages/jobb-och-karriar.aspx

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer