0t5a2127_medium.png
siemens-ny-logo2.png

Siemens graduate program för civilingenjörer Finspång

På Siemens utvecklar vi teknologier som tar samhället till nästa nivå. Hur? Genom elektrifiering, digitalisering och automatisering. Vi förändrar livet på de platser du bor och där du arbetar, energin som driver ditt hem och hur de produkter du gillar produceras. Att vara en del av Siemens innebär att lösa komplexa utmaningar varje dag. På Siemens är vi tänkare, drömmare och utförare. Därför anställer vi inte bara de som har spännande idéer utan också har modet att göra verklighet av dem. Vi har också ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 351 000 personer i världen varav 4 200 i Sverige som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs mer på Siemens jobb och karriär. Vill du vara med på vår resa att bli digitaliseringens nummer ett? Följ med på vår resa in i framtiden #FutureMakers #Siemens

Om programmen
En fantastisk möjlighet att utveckla ditt tekniska kunnande, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Programmen inleds med en introduktion följt av ett antal praktikperioder på olika avdelningar i företaget som du själv är med och väljer. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter.

Du får:

 • kunskap om företaget, verksamheten och produkterna,
 • stöd i din personliga utveckling samt
 • möjlighet att bekanta dig med den globala koncernen.
 • bredda din kompetens inom flera områden som du påverkar själv i mycket hög utsträckning.
 • utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap, projektledning.
 • möjligheter till studiebesök både inom Siemens och på andra företag.

Vi har två graduate program med lite olika utformning och placeringsort.
Se nedan för ytterligare info och ansökan.

Graduate program Siemens Industrial Turbomachinery,
SIT AB

Bruksort möter högteknologi - i Finspång arbetar du i en innovativ och spännande miljö.

Programmet inleds med en fyra veckors praktisk verkstadsintroduktion som följs av fem praktikperioder på olika avdelningar i företaget som du själv väljer, totalt pågår programmet under 14 månader. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter. Förra årets graduate trainees valde att göra sina utlandspraktiker i Thailand, USA och Förenade Arabemiraten. För att bli framgångsrik som Graduate Trainee på SIT är det en förutsättning att du har ett genuint intresse för Siemens samt lockas av den avancerade teknik och de innovationer som kännetecknar företaget. Du tilltalas även av att arbeta i en mångkulturell och internationell miljö.

Vem är du?

 • Du tar examen som civilingenjör på masternivå senast hösten 2020 och är i början av din karriär. Din examen ska inte vara äldre än två år.
 • Vi är framför allt intresserade av dig som har ett brinnande intresse för digitalisering i kombination med en inriktning inom maskinteknik, produktion/logistik, datateknik, energisystem, teknisk fysik.
 • Du har mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i svenska och engelska.
 • Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper.
 • Det är också meriterande med erfarenheter av studier eller arbete utomlands.

Vad mer behöver jag veta?
Nästa program startar i september 2020 och urval kommer att ske under februari/mars. Din placering blir i Finspång, Östergötland där Siemens Industrial Turbomachinery har sitt huvudkontor. I Finspång arbetar ca 2 700 personer med utveckling och tillverkning av gasturbiner för elgenererings- och olja- & gasbranschen.

Du blir tillsvidareanställd på SIT AB och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en ny placering inom ett utsett affärsområde.

Graduate program Siemens AB

Under de 13 månader som programmet pågår kommer du att arbeta på olika divisioner. Därefter får du möjlighet att utvecklas och bredda din kompetens ytterligare några år inom ramen för programmet. Upplägget under åren kommer att anpassas utifrån individuella förutsättningar och behov i verksamheten. För att bli framgångsrik är en förutsättning att du har ett genuint intresse för Siemens samt lockas av den avancerade teknik och de innovationer som kännetecknar bolaget.

Vem är du?

 • Du tar examen som civilingenjör på masternivå senast hösten 2020 och är i början av din karriär. Din examen ska inte vara äldre än två år.
 • Just nu är vi speciellt intresserade av dig som läser datateknik och programmering för att vara med på vår resa mot att bli nummer ett inom digitalisering.
 • Vi är även intresserade av dig som har en inriktning inom energisystem, teknisk fysik, automation, mekanik i kombination med ett brinnande intresse för digitalisering.
 • Du har mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i svenska och engelska.
 • Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper.
 • Det är också meriterande med erfarenheter av arbete eller studier utomlands.

Vad mer behöver jag veta?
Nästa program startar i september 2019 och urval kommer att ske under februari/mars. Siemens AB:s huvudkontor ligger i Solna, Arenastaden och det är här du har din fasta placering när du inte gör praktik på andra Siemensorter. Du blir tillsvidareanställd på Siemens AB och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med placering inom utsett affärsområde.

Certified

Programinformation

Ansök senast

December 2019

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

Civilingenjör inom maskinteknik, produktion/logistik, datateknik, energisystem, teknisk fysik.

Utland

Delvis

Kontaktperson

Madeleine Bruce, 072-218 53 39

Ansökan

Startsidan

https://w3.siemens.se/home/se/sv/cc/jobb/Pages/jobb-och-karriar.aspx

Följ oss i sociala media