Schörling söker nästa Påläggskalv (Management Trainee)

Schörlings roll som aktiva ägare är att skapa förutsättningar för företag att utvecklas, så att de blir bäst i sin klass. Vi tror på långsiktighet, kostnadsmedvetenhet och nära relationer. Och sist, men inte minst, fokus på goda resultat. Schörling AB har sin grund i Melker Schörlings investeringshistorik i och med investeringen i Securitas 1987. I dag är Schörling AB ett av Sveriges störst investmentbolag med stort ägande i fem börsnoterade företag; Hexagon, AAK, ASSA ABLOY, HEXPOL och Securitas – samtliga världsledande inom sina respektive områden.

Tjänsten går ut på att understödja VD och styrelse i dess arbete under drygt två år vilket är omväxlande, omfattande och inspirerande. Schörling AB utgörs av en liten organisation där Påläggskalven har ett brett ansvarsområde och är involverad i alla frågor som rör bolaget. Rollen inkluderar aktivt deltagande i ägarfrågor kring Schörlings innehavsbolag, förberedelser inför och medverkan vid styrelsemöten, analys och färdigställande av presentationsmaterial, företagsvärdering och förvärvsanalys, bolagsjuridik, ekonomi- och rapporteringsansvar, samt ansvar för IT med mera.

I rollen som Påläggskalv kommer du att ställas inför finansiella och strategiska frågeställningar samt lära dig om operationell verksamhetsstyrning från några av näringslivets mest erfarna och framgångsrika företagsledare. Efter din tid hos Schörling är ambitionen att du ska utvecklas vidare inom ett av innehavsbolagen i en operationell roll, gärna internationellt.

Den sökande bör kunna uppvisa ett stort intresse för svenskt och internationellt näringsliv. Därtill söker vi en person med mycket höga ambitioner, god analytisk förmåga, hög arbetskapacitet och integritet med målsättningen om att uppnå en ledande position inom en global koncern. Du bör vara väl införstådd med de redovisningsmässiga sambanden mellan resultat- och balansräkning och kassaflöde samt ha god kunskap om vedertagna värderingsmodeller.

Den sökande är i färd med att avsluta, eller har nyligen avslutat, ekonom- och/eller civilingenjörsexamen. Utlandserfarenhet, kvalificerad arbetslivserfarenhet, entreprenörskap samt extraordinära engagemang utanför studierna premieras. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Anställningen är baserad i Stockholm och påbörjas senast innan sommaren 2020. Ansökan skickas till rekrytering@schorlingab.se senast den 17 november 2019. Bifoga CV, personligt brev, universitetsbetyg samt eventuella referenser. Intervjuer sker löpande. Frågor besvaras av nuvarande Påläggskalv, Carl Magnus Behm, på 08-407 36 62 eller carlmagnus.behm@schorlingab.se.

Programinformation

Ansök senast

17 november 2019

Tillträde

Sen vår 2020

Utbildning

Ekonomi och/eller civilingenjör

Utland

Nej

Kontaktperson

Carl Magnus Behm, +46 (0)8-407 36 62, carlmagnus.behm@schorlingab.se

Ansökan

Ansökan mailas till rekrytering@schorlingab.se

Startsidan

http://www.schorlingab.se

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer