Premium-banner2-1400-x-235-px.gif

Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

LIF Trainee

LIF är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare.

Har du ett brett samhällsintresse och är nyfiken på läkemedelsbranschen? Det behövs fler personer som har insikt i hela det komplexa läkemedelsområdet. Därför startar LIF en traineeverksamhet för morgondagens ledare inom branschen som ger nyutexaminerade en unik tillgång till den forskande läkemedelsbranschens samlade kompetens. Programmet ger dig förutsättningar att efteråt söka dig vidare till anställningar inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården.

Din tid på LIF kommer att bestå av två parallella spår. Hälften av tiden assisterar du våra sakkunniga experter i arbetet med LIF:s olika interna företagsgrupperingar. Tillsammans arbetar ni med de komplexa sakfrågor som de olika grupperna fokuserar på. På så sätt får du en bred allmänbildning och en möjlighet att träffa de främsta experterna på alla våra läkemedelsföretag – en erfarenhet som är svår att förvärva på annat sätt. Denna del är uppdelat på tre 6-månaders perioder med fokus på Forskning och utveckling, Regulatoriskt arbete och Market Access. Du kommer även att få delta i vårt regionala arbete.

Den resterande tiden kommer du att analysera läkemedelsförsäljningen ur olika aspekter, vilket ger dig djup insikt i hur läkemedelsmarknaden fungerar. Målet är att du ska kunna genomföra ett eget analysuppdrag. För att förbereda dig för det kommer du att arbeta tillsammans med LIF:s analyschef med vår publika marknadsanalys. Du kommer även att delta i arbetet med att kartlägga medlemsföretagens FoU-verksamhet och med de beställningar av analysuppdrag som LIF lägger ut på externa leverantörer. Tillsammans med våra kommunikatörer och vår samhällspolitiska chef får du inblick i hur data används i det intressepolitiska påverkansarbetet.

Vi ser till att du får möjlighet att delta på både externa seminarier och möten samt alla möten som LIF anordnar såväl för medlemmar som för externa aktörer. Du får möjlighet att följa vårt interna utbildningsprogram LIF Academy och det kan uppstå möjligheter att besöka vår europeiska branschorganisation EFPIA i Bryssel. Vår ambition är att du under kortare perioder ska få möjlighet att spendera tid hos våra medlemsföretag och de mest centrala aktörerna inom läkemedelsområdet.

Under hela din tid hos oss kommer vår analys- och policychef att vara din fasta handledare som ger dig kontinuerlig feedback och stöd. I arbetet med våra interna företagsgrupperingar handleds du av respektive kansliansvarig expert. Du kommer också att jobba tillsammans med övriga på kansliet som utifrån sin unika kompetens handleder dig i övriga arbetsuppgifter. Över tid har vi för avsikt att ta in en trainee per termin så du kommer även att ha andra trainees som arbetskamrater.

Just nu fokuserar vi på att:

  • Sverige ska vara ett europeiskt föregångsland för patienters tillgång till modern läkemedelsbehandling
  • Sverige ska återta en topposition inom industrifinansierad FoU
  • Sverige ska ha ett hållbart och evidensbaserat hälso- och sjukvårdssystem
  • Läkemedelsbranschen ska vara en självklar partner till hälso- och sjukvården

Trainee hos LIF
Traineeprogrammet omfattar 18 månaders visstidsanställning på heltid. Programmet är inte kopplat till en framtida anställning på LIF utan syftar till att ge dig en unik förutsättning att finna din framtida anställning inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården, eller inom LIF. Om du inte är bosatt i Stockholm med omnejd försöker vi hjälpa dig att finna en tillfällig bostad men vi kan inte garantera en sådan.

Programstart: Hösten 2020
Senast ansökan: 4 maj 2020
Månadslön: 30 000 kronor.

Frågor och ansökan: se högerkolumnen.

Vi söker dig …
... som har ett brett samhällsintresse och är nyfiken på läkemedelsbranschen och som erhållit din masterexamen det senaste året. Det kan vara från en naturvetenskaplig utbildning inom medicin, biomedicin, farmaci eller så är du civilingenjör, statsvetare eller nationalekonom. Framförallt söker vi dig som tar egna initiativ och driver det egna arbetet framåt. Du är analytisk, serviceinriktad, social, uthållig, nyfiken och beredd på att göra det lilla extra.

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Vi tänker att du ser traineeperioden som en unik chans att kick-starta din framtid inom läkemedelsbranschen, styrningen av svensk hälso- och sjukvård eller inom de statliga myndigheterna inom området. Hos LIF blir väl utfört arbete uppmärksammat och vi hjälper våra anställda att utvecklas för att nå sina mål. Som arbetsgivare är vi lyhörda för dina önskemål och det finns flexibilitet om det är ett område som intresserar dig extra.

Varmt välkommen med din ansökan till #framtidsbranschen.

Programinformation

Ansök senast

Våren 2021

Tillträde

Hösten 2021

Utbildning

Naturvetenskaplig, vårdutbildningar, Jurist, Övrigt

Utland

Nej, eventuellt något kortare möte i Bryssel

Kontaktperson

Åsa Nilsson, Asa.nilsson@lif.se, 070-3429035

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.lif.se

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer