lantmäteriet123.png
logotype-top.png

Lantmäteriets IT Trainee

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Är du nyutexaminerad inom IT och vill jobba i teknikens framkant? Då har du alla möjligheter att rivstarta din karriär hos oss. Som IT Trainee på Lantmäteriets huvudkontor i Gävle får du möjlighet att under nio månader utvecklas inom flera olika områden. Vårt IT-traineeprogram har två inriktningar, systemutvecklare och systemtekniker. Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation för att sedan gå vidare och praktisera i våra olika team. Hela tiden får du stöd av erfarna kollegor och du kommer att ha en fadder under hela traineetiden.

Det här är vad vi erbjuder
På Lantmäteriet jobbar vi agilt enligt moderna metoder och DevOps. Vi arbetar i team med mycket eget ansvar och befogenheter. Vi utvecklar en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer. Hos oss är du med och påverkar morgondagens Sverige. Man kan säga att vi releasar samhällsnytta. Varje dag!

  • Lantmäteriet erbjuder dig som blir antagen till vårt IT traineeprogram en tillsvidareanställning. Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå som systemutvecklare i något av våra agila systemutvecklingsteam eller som systemtekniker i något av våra teknikteam.
  • Du får ett skräddarsytt program där introduktion, utbildning och praktik i våra team ingår.
  • Kurser i våra verktyg och program, exempelvis utbildning i Java och Spring.
  • Du får en fadder som kommer följa dig under hela din traineetid.
  • Du får delta i någon konferens eller liknande under traineetiden.
  • Du får bekanta dig med hela vår organisation och har möjlighet att skapa dig nätverk som är till nytta för din fortsatta karriär.

Vem kan söka?
Vi söker dig som är nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data. Examen får vara max 2 år gammal. Och lika viktigt – som person brinner du för IT, systemutveckling och avancerad teknik. Du är en lagspelare som vill utvecklas och samtidigt ha roligt under resans lopp!

Certified

Programinformation

Ansök senast

29 februari 2020

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

180 högskolepoäng inom IT

Utland

Nej

Kontaktperson

Systemutvecklarinriktningen: Elenor Bond, elenor.bond@lm.se, 072-561 51 06, Systemteknikerinriktningen: Peter Johansson, peter.johansson@lm.se, 070-208 61 96

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.lantmateriet.se/ittrainee

Följ oss i sociala media