Kriminalvården Digital Trainee

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

IT-avdelningen står nu inför den spännande resan att leda myndigheten mot en mer digital kriminalvård. Det innebär många och stora utmaningar i en verksamhet som bidrar till hög samhällsnytta. Kriminalvårdens IT-avdelning har cirka 200 medarbetare och ansvarar för myndighetens digitala utveckling och IT. Inom Kriminalvården arbetar totalt ca 12 000 medarbetare.

Vi erbjuder möjligheter att få bred kunskap om Kriminalvården i allmänhet och IT-avdelningen i synnerhet. Du får utveckla ditt tekniska kunnande, bygga professionella nätverk och skapa en bra grund för din fortsatta utveckling inom myndigheten. Tillsammans med medarbetare inom både IT och verksamhet kommer du att få arbeta innovativt, med möjlighet att lösa Kriminalvårdens uppdrag på helt nya sätt och skapa nytta för klienter, anhöriga, personal och andra myndigheter.

Programmet inleds med en introduktion och därefter varvas teori, praktik och projekt under programperioden. Du kommer att delta under verksamhetsbesök på anstalt, häkte och frivård. Som trainee har du en handledare som stöd under hela traineeperioden och ni kommer att ha regelbundna träffar för avstämning.

 • Fyra med inriktning applikationsutveckling
  Vi söker Dig med intresse för agil systemutveckling men som vill utvecklas mot att kunna ta en ledande roll som t.ex. scrummaster. Inriktningen för de fyra tjänsterna är C#/Angular, Integration och UX.
 • Två med inriktning management/verksamhetsutveckling
  Vi söker Dig med intresse för agil uppdragledning samt utveckling av processer och arbetssätt inom IT. Du kommer få prova att leda olika uppdrag inom IT-avdelningen men även bidra i utvecklingen av våra arbetssätt och processer.

Vem är du?

 • Du har ett brinnande intresse för innovation och digitalisering.
 • Du drivs av att få möjlighet att bidra till hög samhällsnytta.
 • Du är förändringsbenägen och trivs i en verksamhet under ständig utveckling.
 • Du är resultatorienterad och har lätt för att samarbeta med andra.
 • Du tar examen senast hösten 2019 och din examen ska inte vara äldre än tre år.
 • Du har svenskt medborgarskap och har goda kunskaper i svenska.

Rollerna kan variera från varje traineeomgång. Mer information kommer framöver inför den eventuella ansökan våren 2020.

Vad mer behöver jag veta?
Traineeprogrammet är certifierat enligt TraineeGuiden. Från första dagen erbjuds du en tillsvidareanställning, heltid med marknadsmässiga villkor, som inleds med sex månaders provanställning. Urval till traineeprogrammet kommer att ske under juni. Programmet startar eventuellt hösten 2020 och löper under nio månaders tid. Genom vårt traineeprogram erbjuds du möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling! Efter traineeprogrammet fortsätter din anställning och då kommer din kompetens samt egna önskemål att matchas mot aktuellt behov inom organisationen.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Eventuellt våren 2020

Tillträde

Eventuellt hösten 2020

Utbildning

systemvetenskap, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande - alternativt har annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer är relevant.

Utland

Nej

Kontaktperson

Olle Zetterqvist, 0725-87 61 80, olle.zetterqvist@kriminalvarden.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.krimtech.se/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer