Här söker Sveriges främsta företag sina nya stjärnor
}
TraineeDagen-1400x235px-Kickstarta-Rev.gif

IT-traineeprogrammet

Försäkringskassan erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vår IT-avdelning jobbar med utveckling och drift av IT-tjänster för hela Sveriges trygghetssystem.

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Är du kreativ och gillar att tänka nytt? Vill du jobba med IT-lösningar i framkant i ett av Sveriges största trygghetssystem? Vill du göra skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Vårt populära IT-traineeprogram startar två gånger per år, 1 februari och 1 september. Varje program pågår i 6 månader och vi tar in 10-15 traineer per gång. Som IT-trainee hos oss börjar du med en introduktionsmånad, som ger dig en bred förståelse för vårt viktiga uppdrag. Du får bekanta dig med Försäkringskassan i allmänhet och med IT-avdelningen i synnerhet och vi gör studiebesök på flera ställen inom myndigheten. Du lär dig om vårt system och våra plattformar, om vårt arbetssätt, vår kultur och om utveckling och drift av Försäkringskassans IT-tjänster. Vi arbetar med lean, introducerar agilt arbetssätt och jobbar även med samarbetsfrågor, problemlösning och konflikthantering. Du får ett stort kontaktnät, teoretisk och praktisk kunskap kring IT-tjänsteutveckling och en bred bas att stå på för ditt fortsatta arbete i vår organisation.

Efter introduktionsmånaden ger du dig ut på praktik i två månader, på minst två olika ställen inom IT-avdelningen. Vi väljer praktikplatser utifrån din tilltänkta placering i organisationen, så att praktiken blir så givande som möjligt. Självklart får du stöd och handledning för att komma in i varje uppdrag. Parallellt med praktiken jobbar du med en projektuppgift tillsammans med några av de andra traineerna, ett sätt för dig att lära dig mer om vårt arbetssätt, våra verktyg och våra miljöer och ett sätt för oss att få din hjälp att uppfylla behov inom organisationen. Efter praktikperioden fortsätter du med projektuppgiften på deltid samtidigt som du påbörjar upplärning med ditt kommande uppdrag på din tilltänkta placering.

Under programmets gång sammanstrålar traineegruppen kontinuerligt för avstämning, kortare föreläsningar, kurser och studiebesök på något av de andra IT-kontoren.
IT-traineeprogrammet är lokaliserat till Sundsvall men vi söker ofta traineer till våra kontor i Kalix, Luleå, Söderhamn och Karlskrona. Alla traineer samlas dock i Sundsvall under programmets första tre månader och då bekostar vi boende i Sundsvall under veckorna och resor för dig som fått en traineetjänst på annan ort.

Gemenskapen blir stor i traineegänget och ni lär och utvecklas tillsammans. När programmet avslutas så hoppas vi på ömsesidigt intresse för fortsatt anställning. Hos oss är möjligheterna enorma, du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra. Vårt IT-traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

Programinformation

Ansök senast

September 2017

Tillträde

Hösten 2018

Utbildning

Högskoleutbildning inom data/IT

Utland

Nej

Kontaktperson

Maria Allström, 070-3016507 maria.allstrom@forsakringskassan.se, Angelina Heineman, 073-0411266, angelina.heineman@forsakringskassan.se

Ansökan

Info kommer senare

Startsidan

https://www.forsakringskassan.se/omfk/jobba_hos_oss

Bild för hemsidan studentambassadörer.png

ArtikelSök jobbet som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer

TRAINEENYHET2017-04-06, IT-traineeprogrammet startar hösten 2018 med ansökan september 2017.

Läs mer

TRAINEENYHET2017-03-15, IT-traineeprogrammet startar 4 september 2017 och har sista ansökan 30 mars 2017.

Läs mer