IT-Traineeprogram inom Java

Var med och gör skillnad, påverka samhället och bidra till framtidens tillgång på mat, energi och en hållbar miljö. Jordbruksverket driver en rad utmanande och intressanta projekt där IT är en viktig del av verksamhetsutvecklingen. Vi hoppas att du tillsammans med ytterligare fem personer vill anta utmaningen att gå vårt traineeprogram för att bli en duktig Java-programmerare.

Om Jordbruksverket
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1400 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping.

Från IT till ett hållbart samhälle
IT-avdelningen är en stor arbetsplats, här arbetar ungefär 200 anställda och konsulter tillsammans i hela systemutvecklings- och driftprocessen, från projektledare till programmerare och infrastrukturtekniker. Vi ligger i framkant när det gäller ny teknik och lägger stor vikt vid programmering, infrastruktur, arkitektur och metoder. Vi har ett teambaserat arbetssätt och vi jobbar agilt enligt scrum och kanban.

Vårt erbjudande

  • Stimulerande och utmanande arbetsuppgifter
  • God balans mellan arbete och fritid
  • Samhällsnytta, öppenhet och mångfald
  • Personlig utveckling- vi har ett växthus med kurser, föreläsningar, mentorprogram och erfarenhetsgrupper
  • 2021 flyttar vi in i helt nybyggda lokaler i Jönköping.

Tillsammans levererar vi värdeskapande IT-lösningar med samhället i fokus.

Arbetsuppgifter
Som trainee hos oss får du möjlighet att göra karriär på både djupet och bredden! Du får möjlighet att medverka i arbetet på flera av våra enheter. Våra duktiga och engagerade medarbetare håller seminarium, utbildningar och workshops som ger dig en stabil grund för fortsatt avancemang!

Vårt traineeprogram innehåller lärarledd utbildning, självstudier och praktik. I traineegruppen arbetar ni tillsammans på ett gemensamt projekt och under praktikperioderna arbetar du i något av våra olika systemutvecklingsteam. Efter genomfört traineeprogram har du fått både praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta i en roll som systemutvecklare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom IT som är högst tre år gammal, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling eller systemarkitektur. Du ser en framtid som programmerare inom Java, både back-end och front-end.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har ett brinnande intresse för IT med ett stort engagemang i det du gör. Du tar initiativ, är kommunikativ och driver såväl vår som din egen utveckling. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta och bidra till teamets framsteg. Eftersom vi samarbetar nära med verksamheten är det viktigt att både förstå och kunna uttrycka sig väl på svenska.

Läs mer om Traineeprogrammet och Jordbruksverkets IT här: http://www.jordbruksverket.se/trainee
Läs de nuvarande Traineernas blogg om sin vardag som Trainee här: http://www.traineebloggen.se/index.php/category/jordbruksverket/

Programinformation

Ansök senast

Januari 2020

Tillträde

September 2020

Utbildning

IT, systemvetenskap, systemutveckling, systemarkitektur

Utland

Nej

Kontaktperson

Annethe Worméus, 036 15 58 98, annethe.wormeus@jordbruksverket.se eller Anna Carlsson, 036 15 64 52, anna.carlsson@jordbruksverket.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.jordbruksverket.se/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer