Female Digital Engineer

Programmet Female Digital Engineer drivs av företaget Magent AB som arbetar för att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor. Ett jämställt näringsliv ökar företagens konkurrenskraft och bidrar till en bättre tillvaro för den enskilda individen. På så sätt är vi övertygade om att ett jämställt näringsliv är ett steg på vägen till ett bättre samhälle för oss alla.

Female Digial Engineer är ett program som riktar sig till kvinnliga civilingenjörs studenter som vill vara med och driva och forma digitaliseringen.

Om TraineeProgrammet
Female Digital Engineer verkar tillsammans med engagerade partnerföretag för att ge dig som är kvinna och ingenjörsstudent en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad yrken inom digitalisering innebär. Female Digital Engineer utgör också en plattform där kvinnliga ingenjörsstudenter får möta och lära känna partnerföretagen och likasinnade kvinnor, samt får en inblick i de inspirerande jobbmöjligheter som finns inom digitalisering.

Programmet pågår under våren 2019, i april utses årets Female Digital Engineer. Den som vinner får ett skräddarsytt traineeprogram på tre utav våra partnerföretag. Det är vinnaren som själv får välja på vilka partnerföretag det blir.

I mars väljs 30 deltagare ut till programmet och dessa får knyta nära kontakter med våra partnerföretag samt chans till personlig utveckling genom programmets olika steg. Vårt mål är att alla 30 deltagare ska få god inblick i vad partnerföretagen har för spännande jobb att erbjuda inom digitalisering och att många hittar sitt framtida drömjobb genom de goda kontakter som skapas.

Årets partnerföretag är Alfa Laval, ASSA ABLOY, Avanza, EVRY och H&M

Vi söker:
Kvinnliga civilingenjörsstudenter som läser år 4 eller 5 på någon av följande högskolor

  • Kungliga Tekniska Högskolan
  • Chalmers Tekniska Högskola
  • Lunds Tekniska Högskola
  • Tekniska högskolan vid Linköpings universitet
  • Luleå tekniska universitet
  • Uppsala universitet

Programmet Female Digital Engineer börjar mars 2019, den som vinner får sen tillsammans med partnerföretagen bestämma när efter examen hon vill börja.

Programinformation

Ansök senast

24 februari

Tillträde

Mars 2019

Utbildning

Ingenjör

Utland

Möjligt, det bestäms tillsammans med partnerföretagen

Kontaktperson

Lisa Guldstrand, 072 574 64 13, info@femaledigitalengineer.se

Ansökan

www.femaledigitalengineer.se

Startsidan

http://www.femaledigitalengineer.se

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer