Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Cygate IT Akademi – vårt 2-åriga traineeprogram

Cygate erbjuder medelstora, stora företag och organisationer helhetslösningar inom data och telekommunikation. Vi väljer de bästa produkterna och tjänsterna via partnerskap med världens ledande it-leverantörer inom nätverk, säkerhet, molntjänster, server och lagring. Våra kunder finns inom alla branscher, i offentlig samt privat sektor. Sedan drygt 40 år är vi fortfarande övertygade om att långsiktighet, trivsel på jobbet och passion för it är rätt, därav vårt löfte till våra kunder och varandra att vara – Alltid där.

Genom Cygates IT Akademi kommer du att få möjlighet att utvecklas till konsult, projektledare eller arbeta med affärsutveckling inom IT-branschen. Inom en snar framtid kommer du att bidra med nytta till våra kunder. Vi vänder oss till dig som nyligen tagit examen från en teknisk högskoleutbildning eller annan relevant vidareutbildning och högst två års arbetslivserfarenhet efter examen.

Utbildning och utveckling
Du kommer att utföra uppgifter med olika kundperspektiv och få en bred förståelse för verksamheten. Du kommer att agera som konsult i kundprojekt, arbeta med våra kunder inom drift och förvaltning samt initiera nya affärsmöjligheter. Dessutom kommer du att ha en aktiv roll i att ta fram värdefulla IT-lösningar som förenklar och effektiviserar för våra kunder.

En viktig del i programmet är att ge dig rätt stöd för din personliga och professionella utveckling. Vi skapar de förutsättningar som behövs för att du ska kunna bidra med att utveckla framtidens IT genom att träffa våra partners, ta certifieringar samt delta i och driva projekt. Du kommer att ha mentorer som stöttar dig under hela programmet och kommer att få möjlighet att bygga ett internt kontaktnät som förenklar din tid på Cygate.

Mer om traineeprogrammet
Cygates 2-åriga traineeprogram startar i augusti 2020. Under det första halvåret är du placerad på vårt kontor ovanpå Mall of Scandinavia i Solna där vi sitter tillsammans med Telia. Du fortsätter sedan programmet på något av våra kontor i Solna, Malmö, Göteborg eller Jönköping. Du väljer placeringsort vid ansökan till programmet.

Under det första halvåret kommer du att arbeta för att få en förståelse för hur drift och förvaltning av våra kunder sker. Nedan finns några exempel på arbetsuppgifter som våra tidigare traineer har tagit sig an:

  • Projektleda ett projekt för höjd intern säkerhet
  • Processutveckla vårt Security Operation Center
  • Utveckling i Prometheus avsedd för övervakning av servrar
  • Nätverkstekniker på 2nd Line och NOC
  • Utvärdering av plattform som används för serverövervakning

Under året däremellan arbetar du i konsultorganisationen med uppdrag i kundnära projekt. Det sista halvåret av traineeprogrammet väljer du om du vill fortsätta arbeta som konsult i något av våra affärsområden, som projektledare i våra kundprojekt, inom drift och förvaltning eller med affärsutveckling.

Nyfiken?
Läs mer via länken till höger!

Certified

Programinformation

Ansök senast

2021

Tillträde

2022

Utbildning

Examen från en teknisk högskoleutbildning eller har högst två års arbetslivserfarenhet efter examen

Utland

Nej

Kontaktperson

Gustav Bergström, gustav.bergstrom@cygate.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.cygate.se/karriar/traineeprogram/

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer