Attentec Tech Trainee

Attentec är ett IT-konsultföretag som arbetar med mjukvaruutveckling. Våra expertområden är Internet of things och streaming media, och vi utvecklar innovativa lösningar till våra kunder både inhouse och på plats hos kunderna. Vi är ett 60-tal konsulter fördelade på våra kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

Då vi tycker det är viktigt att våra medarbetare får hålla sig uppdaterade på den senaste tekniken får man som konsult hos oss avsätta 10% av arbetstiden till intern tid, där kompetensutveckling utgör den största delen. På Attentec har vi en företagskultur som vi är stolta över. Våra ledord är ”Engagemang och resultat”. Denna ligger delvis till grund och ska vara vägledande för vårt sätt att vara mot varandra, våra kunder och samarbetspartners.

Vi har roligt på arbetet och har en fin gemenskap. Vi har ett stort intresse för programmering i alla former och för många av oss är programmeringen inte bara ett jobb, det är också en livsstil och hobby. Det är en självklarhet för oss att dela med oss av vår kunskap både internt till kollegor men även externt i olika forum. Attentec vill vara en arbetsgivare som ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas och trivas på sin arbetsplats och som samtidigt hjälper våra kunder på ett sådant sätt att de kan bli världsledande med innovativ teknik. Därför var vi med i utvärdering av “Sveriges bästa arbetsplatser” och blev certifierade som ett Great Place To Work®!

Om traineeprogrammet
Nu startar vi Attentec Tech Trainee! Attentec Tech Trainee är vårt nya traineeprogram för dig som vill utvecklas inom modern mjukvaruutveckling, få möjlighet att vässa din konsultmässighet och få erfarenhet av att jobba i agila projekt, från uppstart till avslut. Under fem månader kommer du få en fantastisk möjlighet att utveckla dina programmeringskunskaper samtidigt som du bygger upp ett stort nätverk med såväl sociala som professionella kontakter, vilket är värdefullt för din fortsatta utveckling hos Attentec.

Vi kommer varva praktik och teori för att ge dig en bild av hur vardagen som utvecklare på Attentec är och för att lära känna verksamheten. Du kommer både jobba med ett utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor och handledare, där ni har mycket frihet att sätta upp arbetssätt, struktur och tekniska val själva och även vara med som praktikant i flera av våra spännande kundprojekt. Flera av våra uppskattade interna utbildningar ingår i programmet och du kommer få ta del av våra unika kompetensutvecklingsaktiviteter. En mentor kommer finnas för dig under hela traineeprogrammet som kan ge dig stöd och utmaningar så att du får en rejäl skjuts i din utveckling.

Vi söker dig som precis har tagit din civilingenjörsexamen och har ett brinnande intresse för programmering. Kanske har du programmerat spel, bidragit till open source-projekt eller har egna projekt på GitHub.

För att trivas och passa på Attentec behöver du vara noggrann, kreativ och målfokuserad. Du har en förmåga att se helheten samt gillar att diskutera med dina teammedlemmar. Din motivation kommer av att du får prova på flera olika arbetsuppgifter och projekt. För att lösa problem tar du egna initiativ och du har ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar bra i team och ser det som en självklarhet att samarbeta för att nå bästa resultat. Goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändiga.

Efter traineeprogrammets slut finns möjlighet till en tillsvidareanställning.

Programinformation

Ansök senast

Våren 2020

Tillträde

Hösten 2020

Utbildning

Civilingenjör

Utland

Nej

Kontaktperson

Johanna Åleberg, 070-858 77 08, johanna.aleberg@attentec.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.attentec.se/

Följ oss i sociala media