Applicon Core Banking Trainee

Applicon är ett IT-bolag som i snart 25 år har arbetat med ett stort antal banker och finansföretag Sverige och Norden. Vi har bred erfarenhet av bank-, finans- och affärsprocesser, förvaltning, systemutveckling, implementation av standardsystem samt anpassning av internationella banksystem. Vårt tekniska kunnande och vana att jobba nära verksamheten i kombination med djup branscherfarenhet har gjort oss till specialister på IT-tjänster inom bank- och finans. Vår största tillgång är våra drygt 50 kompetenta och engagerade medarbetare som skapar värde både inom företaget och för våra kunder genom innovativa digitala lösningar. Sedan 2006 ägs Applicon Sverige av Origo, en isländsk, börsnoterad koncern och ledande leverantör av tjänster och lösningar inom informationsteknologi. Vi arbetar gemensamt med Origo i flera projekt och uppdrag.

Att arbeta inom bank och finans innefattar ofta komplexa processer. Vi strävar därför efter att enkelhet ska genomsyra alla delar av vårt arbete - från hur vi uppfattas av kund till hur vi utvecklar och bygger vår programvara. För att lyckas med det krävs rätt kompetens och inställning. Vi är den lilla uppstickaren med de stora kunderna och vi är på jakt efter fler innovativa IT-talanger. Välkommen att följa med på vår resa att skapa framtidens bank- och finanslösningar!

Om TraineeProgrammet
Under programmets 9 månader blir du expert på Applicon och vår verksamhet, du får bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas i ditt arbete hos oss och bli en specialist inom området systemlösningar för Bank & Finans. Du får tidigt arbeta i skarpa kundprojekt varvat med utbildning och en noga utvald mentor finns som stöd och bollplank från första dagen.

Applicon Core Banking Trainee är uppdelat i två block, som löper parallellt:
Block 1 ger dig kunskap om Applicons värld, bransch och verklighet. Det fokuserar på att du ska lära känna hela vår verksamhet, vår företagskultur och vad som är viktigt för oss. Du får träffa medarbetare inom alla verksamhetsområden vilket gör att du snabbt skapar relationer med kollegor i hela bolaget. Du blir också introducerad till vår arbetsmetodik och vårt Applicon-unika konsultmannaskap, något vi är väldigt stolta över och ser som nyckelfaktor för både vår egen och våra kunders framgång.

I Block 2 får du fördjupa dig inom en av våra två kompetensinriktningar, som du själv väljer. I höstens program kan du välja inriktning mot systemutveckling eller applikationsutveckling och oavsett inriktning får du tidigt varva teoretisk utbildning med praktisk erfarenhet genom att delta i våra skarpa kundprojekt. Den teoretiska utbildningen är en mix av självstudier och handledarledda utbildningspass.

Din mentor finns hela tiden med i bakgrunden, redo att besvara frågor och stötta dig längs vägen.

Vi söker dig som:

  • Nyligen har tagit universitets/högskoleexamen som dataingenjör, data- och systemvetare, eller inom ekonomi – affärssystem
  • Är intresserad av programmering
  • Tycker att bank- och finansbranschen verkar spännande
  • Är nyfiken, tar ansvar och tycker om att jobba i team
  • Har siktet inställt på att bli en riktigt vass konsult
  • Behärskar svenska i tal och skrift

Hos oss får du, förutom en gedigen start på karriären, ett generöst förmånspaket och ett arbetsklimat präglat av kompetens, engagemang och prestigelöshet. Vi vill ha roligt på jobbet och hittar alltid tid att göra sociala aktiviteter ihop, bl a har vi gemensam frukost på kontoret varje fredag. Vi sitter i ljusa, fina lokaler i Mood-gallerian mitt i centrala Stockholm.

Vi vill att du blir en del av vårt team – vill du?

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Applicon och ta del av befintliga Appliconares berättelser!

Certified

Programinformation

Ansök senast

Eventuellt hösten 2019

Tillträde

Eventuellt våren 2020

Utbildning

Dataingenjör, system- och datavetare, ekonomi - affärssystem

Utland

Nej

Kontaktperson

Elin Westerberg, 0703-900 540, elin.westerberg@applicon.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.applicon.se/

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer