Siemens AB
ANSÖK SENAST
12 januari - 22 februari 2015
TILLTRÄDE
Hösten 2015
Utbildning
Civilekonom eller civilingenjör med teknisk inriktning (maskinteknik, elkraft, teknisk fysik, automation, eller medicinteknik)
UTland
Delvis  
Kontaktperson
Soja Olson
Tel: 0122-88 77 60
Epost: soja.olson@siemens.com

ansök till
(Enbart) onlineansökan via www.siemens.se/jobb

Siemens AB - Traineeprogram för civilingenjörer och civilekonomer

Hos Siemens 370 000 medarbetare i 190 länder finns kunskap och kompetens att utveckla innovativa produkter, lösningar och tjänster inom områdena infrastruktur, industri, energi, hälso- och sjukvård. Med världens största miljöportfölj bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. I Sverige är vi 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter och söker ständigt efter nyfikna och öppna kollegor.

Vilka blir mina utmaningar som trainee?

Traineeprogrammet pågår under ca 13 månader och du kan se fram emot drygt ett år av hårt arbete, personlig utveckling och rent nöje! Traineeprogrammet är en fantastisk möjlighet att starta din karriär genom att utveckla ditt tekniska kunnande och bygga nätverk, både sociala och professionella och med det lägga en grund för din fortsatta utveckling inom företaget.

• Som trainee börjar du direkt din karriär i en av våra fyra affärssektorer och tillbringar stora delar av ditt traineeår med att lära känna din sektor och fördjupa dina kunskaper. Efter avslutat traineeprogram fortsätter du din karriär i denna sektor. Under programmet får du givetvis lära känna hela företaget för att få en bred bas att stå på och få ett viktigt helhetsperspektiv.

• Programmet inleds med två veckors introduktion följt av fem praktikperioder på olika avdelningar i företaget som du själv är med och väljer i stor utsträckning. Den femte perioden sker utomlands på något av våra huvudkontor i Europa.

• Som trainee får du kunskap om företaget, verksamheten och produkterna, stöd i din personliga utveckling samt bekantar dig med den globala koncernen. Under programmets gång får du möjlighet att bredda din kompetens inom många olika områden som du påverkar själv i mycket hög utsträckning.

• Parallellt med praktikperioderna får du teoretisk utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap, projektledning samt professionellt agerande i interkulturella situationer. Du ges även möjligheter till studiebesök både inom Siemens och på andra företag.

• Tillsammans med dina traineekollegor driver du även företagsövergipande utvecklingsprojekt samt engagerar dig i företagets Employer Brandingarbete, parallellt med dina praktikperioder.

Vi söker dig som:

• Tar din examen senast hösten 2015 som civilingenjör eller civilekonom och är i början av din karriär. De tekniska inriktningarna som vi är särskilt intresserade av är maskinteknik, elkraft, teknisk fysik, automation eller medicinteknik. Är du ekonom, ser vi gärna att du har en inriktning mot finansiering, redovisning och/eller management.

• Har ett stort intresse för teknik och affärer och vill göra karriär inom projektledning, försäljning, inköp eller inom något tekniskt specialistområde.

• Har goda kunskaper både skriftligt och verbalt i svenska och engelska. Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper.

• Vi ser gärna att du under din studietid har haft kvalificerade extrajobb inom branschen eller andra engagemang.

• Det är meriterande med erfarenheter av arbete eller studier utomlands

• Som person har du en stark vilja och ambition att utvecklas inom olika arbetsområden. För att passa in hos oss förväntas du vara prestigelös och öppen inför andras kompetens och arbetssätt inom bolaget.

• Din drivkraft är nyfikenhet och intresse för verksamheten vilket hjälper dig att självständigt finna dina praktikplatser och därmed utöka ditt kontaktnät inom bolaget. Kontakter som i framtiden kommer att bli värdefulla i ditt strävande att göra långsiktig karriär inom Siemens.

Vad mer behöver jag veta?

Programmet startar i september 2015 och urval kommer att ske under mars-april. Siemens AB:s huvudkontor ligger i Upplands Väsby och det är här du har din fasta placering när du inte gör praktik på andra Siemensorter. Som trainee blir du tillsvidareanställd på Siemens AB och efter avslutat traineeprogram tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en fast placering inom utsett affärsområde.

Vi är stolta över att Siemens är framröstat som Europas mest attraktiva arbetsgivare bland de över 100 000 ingenjörsstudenter som deltog i Universums undersökning 2013.

Klicka här för att visa nyhetshistorik för Siemens AB

Ange att du hittade traineeprogrammet på TraineeGuiden.se i din ansökan och i övrig kontakt med företaget