Siemens AB
ANSÖK SENAST
Januari 2017
TILLTRÄDE
Hösten 2017
Utbildning
Civilekonom eller civilingenjör med teknisk inriktning (elkraft, maskinteknik, energisystem, systemteknik, teknisk fysik, automation)
UTland
Delvis  
Kontaktperson
Soja Olson
Tel: 0122-88 77 60
Epost: soja.olson@siemens.com

ansök till
Info kommer senare

Siemens AB - Traineeprogram för civilingenjörer och civilekonomer

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby. Vi söker ständigt efter nya nyfikna medarbetare – är du vår nästa kollega?

Vilka blir mina utmaningar som trainee?

Traineeprogrammet pågår under ca 13 månader och du kan se fram emot drygt ett år av hårt arbete, personlig utveckling och rent nöje! Traineeprogrammet är en fantastisk möjlighet att starta din karriär genom att utveckla ditt tekniska kunnande och bygga nätverk, både sociala och professionella och med det lägga en grund för din fortsatta utveckling inom företaget.
• Som trainee börjar du direkt din karriär i en av våra divisioner och tillbringar stora delar av ditt traineeår med att lära känna divisionen och fördjupa dina kunskaper. Efter avslutat traineeprogram fortsätter du din karriär inom divisionen. Under programmet får du givetvis lära känna hela företaget för att få en bred bas att stå på och ett viktigt helhetsperspektiv.
• Programmet inleds med två veckors introduktion följt av fem praktikperioder på olika avdelningar i företaget som du själv är med och väljer i stor utsträckning. Den femte perioden sker utomlands på något av våra huvudkontor i Europa.
• Som trainee får du kunskap om företaget, verksamheten och produkterna, stöd i din personliga utveckling samt bekantar dig med den globala koncernen. Under programmets gång får du möjlighet att bredda din kompetens inom många olika områden som du påverkar själv i mycket hög utsträckning.
• Parallellt med praktikperioderna får du teoretisk utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap, projektledning samt professionellt agerande i interkulturella situationer. Du ges även möjligheter till studiebesök både inom Siemens och på andra företag.
• Tillsammans med dina traineekollegor driver du även företagsövergipande utvecklingsprojekt samt engagerar dig i företagets Employer Brandingarbete, parallellt med dina praktikperioder.

Vi söker dig som:

• Tar din examen senast hösten 2016 som civilingenjör eller civilekonom och är i början av din karriär. De tekniska inriktningar som vi är särskilt intresserade av är elkraft, maskinteknik, energisystem, systemteknik, teknisk fysik, automation. Är du ekonom, ser vi gärna att du har en inriktning mot finansiering, redovisning och/eller management.
• Har ett stort intresse för teknik och affärer och vill göra karriär inom projektledning, försäljning, finans/inköp eller inom något tekniskt specialistområde.
• Har goda kunskaper både skriftligt och verbalt i svenska och engelska. Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper.
• Vi ser gärna att du under din studietid har haft kvalificerade extrajobb inom branschen eller andra engagemang
• Det är meriterande med erfarenheter av arbete eller studier utomlands.
• Som person har du en stark vilja och ambition att utvecklas inom olika arbetsområden. För att passa in hos oss förväntas du vara prestigelös och öppen inför andras kompetens och arbetssätt inom bolaget.
• Din drivkraft är nyfikenhet och intresse för verksamheten vilket hjälper dig att självständigt finna dina praktikplatser och därmed utöka ditt kontaktnät inom bolaget. Kontakter som i framtiden kommer att bli värdefulla i ditt strävande att göra långsiktig karriär inom Siemens.
Vad mer behöver jag veta?

Programmet startar i september 2017 och urval kommer att ske under mars-april. Siemens AB:s huvudkontor ligger i Upplands Väsby och det är här du har din fasta placering när du inte gör praktik på andra Siemensorter. Som trainee blir du tillsvidareanställd på Siemens AB och efter avslutat traineeprogram tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en fast placering inom utsett affärsområde.

På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder alla samma möjligheter och ser mångfald som en tillgång i vår målsättning att se saker ur olika perspektiv och därigenom hitta nya, innovativa lösningar på de utmaningar vi ställs inför.

Vi är stolta över att Siemens de senaste åren har fått utmärkelser som en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Europas och i världen.

Klicka här för att visa nyhetshistorik för Siemens AB

Ange att du hittade traineeprogrammet på TraineeGuiden.se i din ansökan och i övrig kontakt med företaget