ABB Sverige AB
ANSÖK SENAST
15 sept - 5 okt 2014
TILLTRÄDE
Februari 2015
Utbildning
Civilingenjörer
UTland
Ja, 3-6 månader utomlands  
Kontaktperson
hrdirect@se.abb.com
tel 021-320200 mellan kl 8.30-16.00

ABBs Traineeprogram

Trainee hos ABB – Är du redo att göra skillnad?

ABB:s traineeprogram visar vägen för framtiden. Det talas mycket om det hållbara samhället, klimathotet och att vi måste spara på jordens resurser. På ABB gör vi det sedan flera decennier tillbaka.

Vi har bland annat utvecklat energieffektiva industrimotorer och tagit fram tekniken som krävs för att transportera förnyelsebar energi över långa avstånd med minimala förluster. Genom att delta i vårt traineeprogram kan du också vara med och skapa ett hållbart samhälle – samtidigt som du lägger grunden för din framtida karriär.

Din tid som trainee och anställd
Som trainee hos oss får du fast anställning med avtalsenlig lön från dag ett. I rollen som trainee får du, under tre praktikperioder, fördjupa dig inom olika kunskapsområden på några av våra affärsenheter och därigenom möjlighet att skapa ett ovärderligt kontaktnät inför din framtida karriär hos oss. Dessutom får du göra studiebesök hos både våra affärsenheter och våra kunder samt utlandspraktik under minst tre månader. Som trainee får du givetvis ta del av våra förmånliga anställningsvillkor i form av exempelvis förskottssemester, friskvårdsbidrag, förmedling av bostad och ersättning för eventuella flyttkostnader.

Krav
Du är nyutexaminerad civilingenjör specialiserad inom, i första hand, teknisk fysik, elektroteknik, maskinteknik eller industriell ekonomi alternativt nyutexaminerad civilingenjör inom energiområdet. Självklart har du goda studieresultat i ryggen och ett stort teknikintresse. För att delta i vårt traineeprogram krävs att du kan svenska flytande i tal och skrift samt att du har utmärkta färdigheter i vårt koncernspråk engelska. Eftersom vi arbetar över hela världen är kunskaper i ytterligare språk meriterande, liksom erfarenhet från en praktik- eller studieperiod i utlandet. Det är också en fördel om du har ägnat dig åt föreningsarbete eller deltagit i kåraktiviteter.

För att passa i rollen som trainee hos oss behöver du vara kommunikativ och ha fallenhet för att skapa goda relationer till andra människor. Själv beskriver du dig som en ödmjuk person med en stor portion personlig mognad och gott om eget driv. Du inspireras av möjligheten att få påverka en marknadsledande organisation och har ett genuint intresse för vår teknik och affärsutveckling.

En framtid med ABB
Hos oss finns jobb inom ett flertal områden som produktion, utveckling, projekt, konstruktion, marknad och försäljning. Oavsett vilken inriktning som passar dig bäst bör du vara civilingenjör i grunden

Ansökan
Vi tar in traineer två gånger per år, februari och september. Till vår nästa traineegrupp, som börjar i februari 2015, söker vi nu efter följande traineeinriktningar:
• 8 ingenjörer till Västerås
• 8 ingenjörer till Ludvika
• 1 ingenjör till Karlskrona

Välkommen att söka till vårt traineeprogram i höst!

Klicka här för att visa nyhetshistorik för ABB Sverige AB

Ange att du hittade traineeprogrammet på TraineeGuiden.se i din ansökan och i övrig kontakt med företaget