ABB Sverige AB
ANSÖK SENAST
September 2016
TILLTRÄDE
Februari 2017
Utbildning
Civilingenjörer
UTland
Ja, 3-6 månader utomlands  
Kontaktperson
hrdirect@se.abb.com
tel 021-320200 mellan kl 8.30-16.00

ansök till
Info kommer senare

ABB:s traineeprogram

Sveriges populäraste traineeprogram för ingenjörer

Du blir en del av ABB, som är ledande inom kraft- och automationsteknik. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare. I Sverige finns vi på mer än 30 orter och har cirka 9 000 medarbetare. Många av Sveriges främsta näringslivsprofiler har startat sina karriärer genom ABB:s traineeprogram.

Uppgifter
Det finns flera anledningar till att vårt traineeprogram blivit korat till det populäraste i Sverige de senaste tre åren. Inte bara för att det öppnar upp för en värld full av oändliga möjligheter utan också för att du får arbeta med den allra senaste tekniken. Teknik som inte bara förändrar, utan också revolutionerar vårt sätt att leva. Och allt börjar med dig.

Som trainee får du fast anställning från dag ett och sedan följer du ett strukturerat programupplägg för att du ska hitta din framtida arbetsroll hos oss. Med hela ABB och världen som arbetsplats, kan du se fram emot ett stort nätverk och givande praktikperioder på såväl traineeorten som utomlands. Traineeprogrammet är en viktig del av vårt ledarförsörjningsprogram. Och att vara ledare på ABB handlar om att bidra till, och utveckla, vår verksamhet på olika sätt.

Efter sju månader har du fått en bred inblick i vår verksamhet och fördjupad förståelse för våra värderingar, vårt ledarskap samt vår kultur och affär. En ovärderlig plattform för en långsiktig karriär på ABB.

Krav
Är du en nyutexaminerad civilingenjör med siktet inställt på ABB? Vi söker dig som i första hand är specialiserad inom:

• teknisk fysik
• elektroteknik
• maskinteknik
• industriell ekonomi
• energiområdet

Självklart behöver du, förutom att vara flytande på svenska, även ha utmärkt engelska, både i tal och skrift. Har du fler språkkunskaper är det ett plus. Praktik eller studier utomlands och erfarenhet från föreningsliv eller kåraktiviteter är också meriterande.
För att passa i rollen som trainee behöver du ha drivet och viljan att bidra till vår affär och världsledande teknik. Du tar egna initiativ och är tydlig i din kommunikation samtidigt som du är lyhörd inför din omgivning. Dessutom är du bra på att bygga relationer och trygg i dig själv och din egen kompetens. Sist men inte minst är du redo för att flytta, och bosätta dig på, din aktuella traineeort – Västerås, Ludvika eller Karlskrona.

En framtid med ABB
Hos oss finns jobb inom ett flertal områden som produktion, utveckling, projekt, konstruktion, marknad och försäljning. Oavsett vilken inriktning som passar dig bäst ska du ha en civilingenjörsexamen i grunden och vara nyutexaminerad.

Vårt traineeprogram finns på tre olika orter, Karlskrona, Ludvika och Västerås, där det finns många intressanta och spännande verksamheter för dig som trainee.

Ansökan
Vi tar in traineer två gånger per år, februari och september.

Via länken till höger kan du läsa mer om traineeprogrammet och hur du kan söka till oss. Du skickar in en ansökan för varje traineeort som du är intresserad av.

Välkommen att söka till vårt populära traineeprogram!

Klicka här för att visa nyhetshistorik för ABB Sverige AB

Ange att du hittade traineeprogrammet på TraineeGuiden.se i din ansökan och i övrig kontakt med företaget