ABB Sverige AB
ANSÖK SENAST
4 oktober 2015
TILLTRÄDE
Våren 2016
Utbildning
Civilingenjörer
UTland
Ja, 3-6 månader utomlands  
Kontaktperson
hrdirect@se.abb.com
tel 021-320200 mellan kl 8.30-16.00

ansök till
Info kommer senare

ABB:s traineeprogram

Trainee hos ABB – Är du redo att göra skillnad?

Som trainee hos oss blir du en del av ABB, som är ledande inom kraft- och automationsteknik. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare. I Sverige finns vi på mer än 30 orter och har cirka 9 000 medarbetare. Många av Sveriges främsta näringslivsprofiler har startat sina karriärer genom ABB:s traineeprogram.

Din tid som trainee och anställd
Vill du växa inom en verksamhet som präglas av innovation, utvecklingsmöjligheter och spjutspetsteknik? Lockas du dessutom av att få bidra till en miljösmartare värld? Då kan det vara dig vi söker till vårt traineeprogram – en viktig del i ABB:s ledarförsörjningsprogram som varje år attraherar de bästa studenterna inom civilingenjörsområdet. Som en av de talanger vi söker, får du fast anställning med avtalsenlig lön från dag ett. Du får en plattform för en långsiktig karriär på ABB och fördjupad kunskap om våra värderingar, vårt ledarskap samt vår teknik och affär. I rollen som trainee får du, under tre praktikperioder, fördjupa dig inom olika kunskapsområden på några av våra affärsenheter och därigenom möjlighet att skapa ett ovärderligt kontaktnät inför din framtida karriär hos oss. Dessutom får du göra studiebesök hos både våra affärsenheter och våra kunder samt utlandspraktik under minst tre månader. Tillsammans med din grupp kommer du att driva en förening som bland annat anordnar middagar och andra aktiviteter. Som trainee får du givetvis ta del av våra förmånliga anställningsvillkor i form av exempelvis förskottssemester, friskvårdsbidrag, förmedling av bostad och ersättning för eventuella flyttkostnader.

Krav
Du är nyutexaminerad civilingenjör specialiserad inom, i första hand, teknisk fysik, elektroteknik, maskinteknik (inriktning produktion och konstruktion) eller industriell ekonomi (inriktning produktion och logistik) alternativt nyutexaminerad civilingenjör inom energiområdet. Självklart har du goda studieresultat i ryggen och ett stort teknikintresse. För att delta i vårt traineeprogram krävs att du kan svenska flytande i tal och skrift samt att du har utmärkta färdigheter i vårt koncernspråk engelska. Eftersom vi arbetar över hela världen är kunskaper i ytterligare språk meriterande, liksom erfarenhet från en praktik- eller studieperiod i utlandet. Det är också en fördel om du har ägnat dig åt föreningsarbete eller deltagit i kåraktiviteter.

För att passa i rollen som trainee hos oss behöver du vara kommunikativ och ha fallenhet för att skapa goda relationer med andra människor. Själv beskriver du dig som en ödmjuk person med en stor portion personlig mognad och gott om eget driv att nå framgångsrika resultat. Du inspireras av möjligheten att få påverka en marknadsledande organisation och har ett genuint intresse för vår teknik och affärsutveckling. Du är öppen för att flytta till, och bosätta dig på, den aktuella traineeorten – Västerås, Ludvika eller Karlskrona.

En framtid med ABB
Hos oss finns jobb inom ett flertal områden som produktion, utveckling, projekt, konstruktion, marknad och försäljning. Oavsett vilken inriktning som passar dig bäst ska du ha en civilingenjörsexamen i grunden.

Ansökan
Vi tar in traineer två gånger per år, februari och september.

Nästa ansökningsperiod pågår 14 september – 4 oktober 2015 för intag till traineegruppen som börjar i februari 2016.
Till denna traineegrupp kommer vi att söka följande traineeprofiler till respektive ort:
• 17 st ingenjörstraineer till Västerås, Ludvika och Karlskrona
• 2 HR-traineer till Västerås
• 2 globala traineer inom Finance & Business Control till Västerås

När ansökningsperioden pågår hittar du länkar till respektive ansökningsformulär här till höger.

Välkommen att söka till vårt traineeprogram!

Klicka här för att visa nyhetshistorik för ABB Sverige AB

Ange att du hittade traineeprogrammet på TraineeGuiden.se i din ansökan och i övrig kontakt med företaget