Om TraineeGuiden.se

Om TraineeGuiden.se

TraineeGuiden.se startade 2002 med syftet att samla alla traineeprogram på samma plats och därmed göra traineesökandet enklare för de intresserade. På TraineeGuiden.se kan studenter snabbt och lätt hitta uppdaterad information om aktuella traineeprogram. När ett nytt traineeprogram tillkommer eller när ett företag ändrar sina ansöknings-/startdatum kommer även denna information upp på vår facebooksida och twitter. Den som vill kan även anmäla sig till vårt nyhetsbrev som går ut en gång i månaden och listar de program som snart har ansökningsdatum.

TraineeGuiden.se’s mål är både att vara den centrala siten för studenter som är intresserade av traineeprogram men vi strävar även mot att vara den självklara centralpunkten när det gäller traineebegreppet, oavsett webb eller andra kanaler. Detta har lett till att TraineeGuiden.se de senaste åren har gått från att vara endast en söksite till att numera bestå av flera olika delar. Dessa är:

 • Certifikatet - Antalet traineeprogram ökar snabbt bland svenska företag. Samtidigt är det mer otydligt än någonsin vad det egentligen innebär att vara trainee. För att underlätta för både företag och sökande tog TraineeGuiden.se, Sveriges Ingenjörer och Civilekonomerna 2006 fram ett certifikat för traineeprogram. För att ett företags traineeprogram ska certifieras krävs att det uppfyller fem punkter. Läs mer om certifikatet här.
 • Traineedagen – Hela Sveriges Traineekonferens! På Traineedagen får studenter från hela Sverige chansen att lära sig mer om traineeprogram och träffa representanter från de främsta traineeprogrammen i Norden. Nätverka, gå på seminarier och workshops och skaffa sig ovärdeliga kontakter för sin framtida karriär!Läs mer om Traineedagen här.
 • Traineepriset– På Traineedagen 2013 delades Traineepriset ut för första gången, där det företag där flest studenter vill gå traineeprogram hos vinner. ABB blev vinnare, H&M följde på andra plats och Capgemini och Arla Foods på en delad tredje plats. Läs mer om Traineepriset här!
 • Nätverken
  HR-nätverket:
  I syfte att sprida kännedom och kunskap kring traineeprogram har TraineeGuiden.se tillsammans med Adecco startat ett nätverk för traineeprogramansvariga. Här ges det möjlighet till att diskutera och utbyta erfarenheter för att skapa bättre traineeprogram.
  ViaTrainee:
  TraineeGuiden.se och Adecco har även startat ett nätverk för nuvarande och tidigare traineer som vi kallar ViaTrainee. Här ges det möjlighet att träffa andra traineer i pågående program och efter programslut. Syftet för deltagarna är att fortsätta utvecklas som individer genom olika aktiviteter och utbyte av nya erfarenheter.
 • TraineeBloggen - Genom traineebloggen.se får intresserade studenter möjlighet att följa bloggande traineer i deras vardag. Vad innebär det egentligen att vara trainee på ett företag? På Traineebloggen.se kan man som intresserad student ha en direkt och informell relation och följa de traineer som bloggar. Här får man svar på vad man faktiskt gör under ett assessement center eller hur man hanterar en intervjuprocess till drömjobbet. Undersök Traineebloggen här.

TraineeGuiden.se finns idag representerade på många universitet och högskolor runt om i Sverige och på flera av de stora skolorna har vi även egna informatörer på plats. Vi finns även i Norge med vår systersite Trainee.no.

Har du några fler frågor om TraineeGuiden.se? Tveka inte att kontakta oss.