jenny-4_png.png

Serien #YoungPros lär dig tänka som ett proffs!

Serien #YoungPros lär dig tänka som ett proffs
Att vara nyexad från skolan och på jakt efter jobb är långt ifrån enkelt. Klivet är stort från den trygga skolbänken ut i arbetslivet, där du plötsligt inte har någon aning om vad som egentligen förväntas. Serien #YoungPros försöker räta ut några av frågetecknen; vad vill arbetsgivare ha, och hur blir man motiverad och attraktiv arbetskraft för företagen?

- Det svåraste med att vara ny på arbetsmarknaden är att man inte vet vad företagen söker för kompetenser. Jag har pluggat i snart fem år nu, och har samlat en massa information, men det är svårt att veta vart jag kommer hamna när jag kommer ut i arbetslivet.

Så säger Jenny Bergkvist, masterstudent i industriell ekonomi på KTH, i serien.

Det kan ju dessutom vara minst sagt krävande att både plugga, jobba OCH söka jobb samtidigt. Vi kan lägga nästan hur mycket tid som helst på alla olika delar, utan att någonsin känna oss helt klara. Men vad ska man tänka på för att inte vara helt utsliten innan man ens kommit ut i det “verkliga livet”.

Sofia Kacim, retorikexpert och Youngpros-coach, har några tips på vad man kan göra:

- Det viktigaste du kan göra är att sätta gränser för dig själv - gör ett tydligt schema där du avsätter tid för respektive område, och följ det. Då kan du i alla fall få känslan av att vara klar, även om du inte är färdig med uppgiften.

Men - trots disciplin, scheman och hårt arbete kan det för många ibland kännas helt tröstlöst att sticka ut i den hårda konkurrensen om jobben. Hur ska du göra för att orka s ticka ut över huvud taget?

- Jag tror att det finns tre grejer som man ska tänka på för att hitta sin drivkraft. Det första är att det ska vara roligt, det andra att det ska vara viktigt, och det tredje att det ska vara utmanande. När du hittar en kombination av alla tre kan du orkar lägga ner mer tid!

Följ serien #YoungPros för fler tips från Sofia Kacim om hur du tar dig fram i yrkeslivet. Och kom ihåg: Hard work pays off!

Detta är en serie i tre delar skapad av TraineeGuiden tillsammans med Crisby. 

Se serien här: 
Avsnitt 1
Avsnitt 2

Artikel

Relaterade artiklar

skf-logo.11png.png

Brasilien och Göteborg lär av varandra på SKF

Läs mer
Staff och vi.png

Bli studentambassadör för Traineeguiden!

Läs mer
TG-artikel-header_1.png

Gå före i kön till toppjobbet!

Läs mer
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos Traineeguiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer